Toppanalytikere uenige om oljeprisen

Pareto tror på høy oljepris i årene som kommer. Det er ikke DNB- eller Nordea Markets enige i.

Thina Saltvedt - Foto: Finansavisen
Børs

Pareto Securitites - Equity Research lanserte i går en ny rapport om oljeprisen for de kommende årene, hvor hovedkonklusjonen er at tilbud-etterspørsel vil tette seg til de neste fem årene og at oljeprisen vil øke mot 120 dollar pluss, skriver dn.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets er helt uenig i Paretos konklusjon.- Det nytter ikke å bruke gamle modeller. Korrelasjoner mellom økonomisk vekst og etterspørsel som har vært de siste 25 årene funker ikke lenger, sier Kjus.Han har spådd at oljeprisen, som pr i dag ligger på vel 110 dollar fatet, vil begynne å falle allerede i år. Og deretter kraftig frem til 2020.Heller ikke oljeanalytiker i Nordea Markets, Thina Margrethe Saltvedt, tror på høy oljepris.- Pareto er nok litt mer optimistiske enn jeg er de neste to årene, sier Saltvedt.

Nyheter
Næringsliv