Toppsjefen tjente 5,8 milliarder på å trekke seg

Markedet er tydeligvis godt fornøyd med at Microsoft-sjef Steve Ballmer trekker seg. I løpet av sekunder økte markedsverdien på selskapet med 149 milliarder kroner.

Steve Ballmer. (AP Photo/Gurinder Osan)
Børs

Microsoft-sjefen, Steve Ballmer, annonserte i dag at han skal gi seg i løpet av de neste 12 månedene.Det er ikke kjent hvem som vil ta over som ny toppsjef. Hodejegerne i Heidrick & Struggles skal hjelpe til i jakten på ny sjef i programvaregiganten.Investorene på Wall Street synes tydeligvis at dette er meget gode nyheter. I fredagens førhandel på New York-børsen stiger nemlig aksjen ni prosent på nyheten.Det betyr at verdien på programvaregiganten har økt 24,56 milliarder dollar, eller 149 milliarder kroner, på Ballmers avgang.Verdien opp 149 mrd kroner Etter dagens oppgang har Microsoft da en markedsverdi på 298 milliarder dollar, tilsvarende 1.800 milliarder kroner.Det betyr også at selskapet passerer Google i markedsverdi og er det børsnoterte selskapet med den 3. høyeste børseverdien i verden, etter Apple og ExxonMobil.Det er selvfølgelig også godt nytt for Steve Ballmer, som fremdeles sitter på anslagsvis 330 millioner aksjer.Aksjene hans økte med hele 5,8 milliarder kroner i verdi, til drøyt 70 milliarder kroner, da han slapp nyheten.Uten sammenligning forøvrig betyr det at han bare med verdiøkningen kunne kjøpt nesten 8.300 Tesla Model S.Ballmer har jobbet i selskapet i over 33 år, og tok over roret etter legendariske Bill Gates i januar 2000.Bill Gates, med 398 millioner aksjer i Microsoft, fikk også et skikkelig løft på nyheten. Aksjene hans steg med 7 milliarder kroner i verdi, til 85 milliarder kroner. Her kan du lese mer om Ballmers avgang

Nyheter
Børs