- Tror Oslo Børs åpner relativt flatt

Wall Street endte svakt ned fredag, og det er blandet stemning på Asia-børsene mandag morgen.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner relativt flatt.- De asiatiske børsene endte retningsløse mandag, dermed er det lite drahjelp å få fra den regionen i dag. Aksjemarkedene i USA slet også med å finne retningen fredag. Samlet sett bør dette gi en rolig åpning på de fleste europeiske børsene, heter det i en oppdatering.Blandet stemning i Asia. Det er blandet stemning på børsene i Asia mandag morgen.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 0,1 prosent. Både fallende vekst i Kina og spekulasjoner rundt obligasjonskjøpene til den amerikanske sentralbanken preger stemningen.- Markedet kommer til å følge nøye med på FOMC (The Federal Open Market Committee) denne uken for å se om der er flere tegn til nedtrapping i september, slik som vi for øyeblikket forventer, sier Martin Lakos i Macquarie Private Wealth til Bloomberg News.I Japan stiger Nikkei 0,22 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,16 prosent.Hang Seng i Hong Kong faller derimot 0,17 prosent, Shanghai Composites er ned 0,20 prosent, mens Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,32 prosent.Oljeprisen. Brent-oljen med levering i oktober stiger mandag morgen 0,09 prosent til 110,50 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,11 prosent til 107,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,06 dollar fatet ved børsslutt fredag. 'Nedgang på Wall Street. Etter den svakeste uken hittil i år falt de amerikanske børsene tilbake også fredag .- En uhyggelig ro har lagt seg over de finansielle markedene etter torsdagens dramatiske bevegelser, oppsummerte valutatstrateg Marc Chandler i Brown Brothers Harriman i en e-post.Dow Jones endte ned 0,2 prosent til 15.081, mens den bredere S&P 500 falt 0,3 proent til 1.662. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen endte ned 0,1 prosent til 3.603.Tilsammen ble det omsatt 830 millioner aksjer på New York-børsene, mot 1,5 milliarder aksjer på Nasdaq.Blant S&P-selskapene var det telekom som trakk ned, mens industrisektoren hadde aksjene som steg mest.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Positivt for Oslo Børs. Det var en positiv fredag på Oslo Børs, uten de helt store utslagene, unntatt blant noen tallfremleggere. Hovedindeksen steg 0,4 prosent til 501,67. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2,2 milliarder kroner.IT-selskapet Birdstep falt 7,1 prosent etter kvartalstall mens seismikkselskapet Seabird Exploration var ned 8,8 prosent til 6,75 kroner på sine tall. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Resultat:Cecon: Resultat per 2. kvartalMakro:Japan: Handelsbalanse, juliAnnet:SSB: Byggekostnadsindeks for boliger, juli, kl. 10.00SSB: Skatteetaten, StatRes, 2012, kl. 10.00SSB: Næringslivstjenester, omsetning etter tjenestetyper, 2011, kl. 10.00Kilder: TDN Finans, Reuters, Oslo Børs og Statistisk sentralbyrå (SSB)

Nyheter
Børs