Venter nær tredobling fra Cermaq

Analytikerstandens anbefalinger spriker, men én ting er de enige om; Cermaq vil trolig tredoble bunnlinjen i 2. kvartal.

Foto: Scanpix
Børs

En fersk sammenstilling av åtte analytikers estimater viser at oppdrettsselskapet Cermaq trolig vil få et EBIT-resultat før biomassejusteringer på 262 millioner kroner, ifølge TDN Finans.Det er en solid økning sammenlignet med 33 millioner kroner i samme kvartal 2012.De totale driftsinntektene er ventet til 2,99 milliarder i kvartalet, opp fra 2,44 milliarder i samme periode året i forveien.Gjennomsnittlig resultat er ventet til 205 millioner kroner, opp fra 76 millioner kroner i 2. kvartal 2012.Analytikerstanden er blandet når det kommer til aksjeanbefalingen.Mens ABN AMRO, Fonsfinans, Swedbank First Securities og Handelsbanken Capital Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen. Har Arctic Securities, DNB Markets og Pareto holdanbefalinger.Kun Nordea Markets har en salgsanbefaling på aksjen.Akkurat nå: Cermaq stiger 1,42 prosent til 107,50 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs