Aksjene stiger på New York-børsen

Fredagens handel på Wall Street starter i pluss.

AP Photo/Jin Lee
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,20 prosent og står i 3.723,53 poeng, mens Dow Jones står i 15.341,50 poeng etter en oppgang på 0,27 prosent.Detaljhandel Den amerikanske detaljhandelen steg 0,2 prosent på månedsbasis i august.Eks. bilsalg var det en stigning på 0,1 prosent i detaljhandelen.På forhånd var det ventet at detaljhandelen eksklusive bilsalg ville være opp 0,3 prosent på månedsbasis, ifølge Bloomberg.Medregnet biler var den ventet å stige 0,5 prosent.Her finner du hele meldingenProdusentpriser Produsentprisene i USA var opp 0,3 prosent fra juli til august. Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent.PPI, eksklusive mat og energi, var uendret på månedsbasis, mens det var ventet en oppgang på 0,1 prosent, skriver TDN Finans.På årsbasis var produsentprisene opp 1,4 prosent, i likhet med PPI eksklusive mat og energi.Det var forventet at begge indekser ville stige med 1,3 prosent.Her finner du alle talleneTwitter I går ble det kjent at Twitter har søkt Securities and Exchange Commission om å få gjennomføre en såkalt IPO (initial public offering of stock).Detaljer rundt børsnoteringen holdes hemmelig.Selskaper som søker børsnotering er pålagt å gjøre sine regnskaper offentlig tilgjengelige 21 dager før de starter sitt roadshow rettet mot ulike investormiljøer.Ifølge Marketwatch ble Twitter verdsatt til om lag 10,5 milliarder dollar, eller 62 milliarder kroner, forrige måned.Les også: Han ble 54 milliarder kroner rikere på 250 dager

Nyheter
Børs