Børsene i Hong Kong, Shanghai, Sør-Korea og Taiwan er alle stengt fredag grunnet helligdag.Og stemningen på børsene som holder åpent, er ikke den beste.I Tokyo har en svakere yen mot dollar satt fart i japanske eksportører som Nikon og Shiseido. Men råvareaksjer tynger og Nikkei er nå ned 0,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er uendret.Ellers i Asia- og Stillehavsregionen er Sydney-børsen ned 0,5 prosent, og går dermed tilbake fra sitt høyeste nivå på fem år. New Zealands NZX 50-indeks trekker også tilbake 0,5 prosent fra rekordnivåer.I Singapore faller Straits Times 0,4 prosent.
Oslo Børs åpner ned 0,15 prosent.- Det har vært små bevegelser på de asiatiske børsene i natt, dermed er det naturlig å anta at de europeiske investorene vil forholde seg rolige når aksjemarkedet åpner kl 09. Når det er sagt, gårsdagens børsoppgang var markant, og de fleste indeksene handles på de høyeste nivåene for året. Isolert sett er dette positivt, da det vitner om et godt underliggende marked. Det slippes ingen viktige rapporter fra USA i dag. Fredag morgen omsettes Brent-oljen med november-levering for 108,69 dollar fatet, ned 0,06 prosent, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 105,60 dollar fatet, ned 0,25 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,58 dollar ved børsslutt torsdag. To av de tre amerikanske nøkkelindeksene sluttet ned torsdag.Dow Jones, som ikke svingte mer enn 70 poeng, falt 0,26 prosent til 15.636,55, mens den bredere S&P 500-indeksen mistet 0,18 prosent til 1.722,34. Nasdaq steg på sin side 0,15 prosent til 3.789,38.Før stemningen surnet rakk S&P 500 likevel å sette ny all time high på 1.729,86, og er i likhet med Dow Jones i ferd med å gjøre sin beste måned siden oktober 2011. Nasdaq traff torsdag sitt høyeste nivå på 13 år. Oslo Børs fikk torsdag en sterk dag i kjølvannet av rentemøtet i USA onsdag. Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 509,98.Det betyr ny årsbeste, og at børsen bare er tre prosent unna all time high-noteringen på 526 satt intradag 20. juli 2007.Så langt i år er hovedindeksen opp 15 prosent.Det ble omsatt verdipapirer for 3,3 milliarder kroner.Aller først merker vi oss at John Fredriksen-kvintetten Golden Ocean, Frontline, Golar LNG Partners, Seadrill og Archer avholder generalforsamling for 2013.Japan: Sentralbanksjef Kuroda taler på Kisaragi-kai-møtetIndia (07:30): RentebeslutningItalia (10:00): Industriproduksjon, juliØMU (16:00): Forbrukertillit foreløpig, septemberUSA (18:30): Feds George, Bullard og Kocherlakota taler i New YorkPrisindeks for nye eneboliger, 2. kvartal 2013Internett-målingen, 2. kvartal 2013Kostnadsindeks for buss, 2. kvartal 2013Tallene slippes som vanlig klokken 10:00.Oslo: Regjeringssonderingene i Nydalen fortsetter.Oslo: SV arrangerer landsstyremøte.Oslo: Rettssaken etter drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne på Østensjø i Oslo fortsetter. Fredag er det befaring både i barnehagen, i pallesentralen og i Kolbotn.Oslo: Årets kokk 2013 kåres i Mathallen i Oslo. Vinneren av Årets Kokk blir Norges kandidat til Bocuse d'Or Europe i Stockholm i mai 2014 og Bocuse d'Or Lyon i januar 2015.Tromsø: Oljeboring i Barentshavet, klima- og miljøutfordringer i Arktis, terrortrusler til havs.Oslo: Rettferdighetsprisen tildeles Per Fugelli under Stiftelsen Rettferd for Taperne sitt landsmøte.Oslo: Den internasjonale konferansen «Edvard Munch and/in Modernism» holdes i Oslo.Bodø: Bodø hovedflystasjon skal være vertskap for en del av øvelsen kalt Arctic Challenge Exercise 2013 (ACE 2013) fram til 27. september.Stavanger: Saken mot Johannes Lunde og to av hans medarbeidere for grovt økonomisk utroskap og heleri fortsetter. Strafferamme over 6 års fengsel. Varer til 27. september.