De asiatiske børsene stiger mandag morgen. Noe av årsaken er ifølge Bloomberg News at Larry Summers nå har trukket seg som kandidat til å bli USAs neste sentralbanksjef etter Ben Bernanke.Samleindeksen MSCI Asia Pacific, eksklusive Japan, er opp 1,2 prosent.Hang Seng i Hong Kong klatrer mandag morgen 1,16 prosent, mens Kospi i Sør-Korea er opp 0,60 prosent. S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia stiger 0,55 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 1,59 prosent. Børsen i Taiwan stiger 1,21 prosent.I Kina faller derimot Shanghai Composites 0,24 prosent, mens markedene i Japan er stengt mandag.Oslo Børs åpner opp 0,9 prosent.- Alle de asiatiske børsene stiger mandag morgen, dermed ligger alt til rette for en positiv børsutvikling i Europa i dag. Meldingen om at en av toppkandidatene til sjefsjobben i FED, Lawrence Summers, trakk sitt kandidatur i går gjorde mange investorer fornøyde. Alt ligger nå tilrette for at Janet Yellen blir ny FED sjef. Yellen vil mest sannsynlig følge en pengepolitikk slik Bernanke har gjort den senere tiden. Det slippes to viktige rapporter fra USA i dag; Empire State Index (14:30) og Industrial Production (15:15). Mandag morgen omsettes Brent-oljen med oktober-levering for 110,68 dollar fatet, ned 0,91 prosent, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 106,60 dollar fatet, ned 0,87 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 111,74 dollar ved børsslutt torsdag. Det ble en grønn ukeavslutning på Wall Street fredag, etter at troen på en diplomatisk løsning i Syria skaper lettelse.Dow Jones steg 0,49 prosent til 15.376,10, og har dermed lagt bak seg den beste uken siden januar, med en oppgang på tre prosent.Nasdaq var opp 0,17 prosent til 3.722,18, mens ukeoppgangen på 1,7 prosent ble bremset av Apples fall etter iPhone-lanseringen.S&P 500 steg på sin side 0,27 prosent til 1.687,99 og endte dermed opp to prosent i løpet av uken. Etter å ha vært svakt i minus tidlig på dagen, endte fredagen i pluss på Oslo Børs. Hovedindeksen var til slutt opp 0,13 prosent til 506,38.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for omlag 2,05 milliarder kroner.Seismikkaksjer var i siget, og PGS markerte seg positivt blant de mest omsatte aksjene.Solid ordreinngang sendte til slutt aksjen opp 3,8 prosent til 82 kroner.Norge: Utenrikshandel, august, kl. 10.00Norge: Auksjon statskasseveksel, kl. 11.00ØMU: KPI, august, kl. 11.00USA: Empire Manufacturing, september, kl. 14.30USA: Industriproduksjon, august, kl. 15.15SSB: Kostnadsindeks for lastebiltransport, august, kl. 10.00Marine Harvest: Ekstraordinær generalforsamling