De asiatiske børsene stiger mandag morgen. Noe av årsaken er ifølge Bloomberg News at Larry Summers nå etter Ben Bernanke.- Markedet foretrekker Dr. Yellen, ettersom hun vil kunne stå for den beste videreføringen av eksisterende politikk, sier Phil Orlando i Federated Investors Inc. til Bloomberg News.- Sannsynligheten for en Summers-nominasjon har vært priset inn i markedet, først og fremst for at han kan heve renten tidligere enn kanskje andre kandidater, deriblant Janet Yellen, påpeker Tony Crescenzi i Pacific Investment Management.Samleindeksen MSCI Asia Pacific, eksklusive Japan, er opp 1,2 prosent.Hang Seng i Hong Kong klatrer mandag morgen 1,16 prosent, mens Kospi i Sør-Korea er opp 0,60 prosent. S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia stiger 0,55 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 1,59 prosent. Børsen i Taiwan stiger 1,21 prosent.I Kina faller derimot Shanghai Composites 0,24 prosent, mens markedene i Japan er stengt mandag.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og