Asiatiske børser faller fredag.MSCI Asia Pacific-indeksen er ned rundt én prosent, og et 11 dager langt rally ser dermed ut til å være over.På Tokyo-børsen faller Nikkei 0,7 prosent, mens den bredere Topix-indeksen trekker ned 0,55 prosent.I Hong Kong går Hang Seng tilbake 0,5 prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 og Shanghai Composite står i minus hhv. 0,8 og én prosent.Taiwan- og Seoul-børsen faller hhv. 0,6 og 0,5 prosent.Sydney-børsen går tilbake 0,35 prosent, mens Mumbai-børsen er blant få lyspunkter med en oppgang på 0,5 prosent. Investorene i USA fikk torsdag servert (jobless claims) per 7. september, som tilsvarte et fall fra reviderte 323.000 per 31. august. Det er det laveste tallet siden 2006.Mye av fallet kan ifølge Reuters kan være knyttet til tekniske problemer rundt registreringen av tallene.Samtidig lever bekymringene for Syria videre. USAs og Russlands utenriksministre John Kerry og Sergej Lavrov innledet samtaler om å avvæpne Syrias kjemiske våpenprogram.Men ifølge CNBC kom uenigheter til overflaten allerede i starten av forhandlingene som ventes å gå over to dager.Markedet ser også frem mot rentemøtet i Federal Open Market Committee neste uke, og forventningene er at september er måneden der den amerikanske sentralbanken vil annonsere en nedtrapping av de kvantitative lettelsene på 85 milliarder dollar i måneden.- Investorer stopper for en tenkepause etter den sterke oppgangen i det siste. Den globale økonomiske innhentingen er fortsatt sårbar og under trend, og estimatene for inntjeningsvekst er ekstrem optimistiske for et slikt klima, sier forskningssjef Matthew Sherwood hos Sydney Perpetual Investments til Bloomberg. Gruvegiganten BHP Billiton faller over prosenten i Sydney samtidig som metallpriser ser ut til å gå mot en negativ uke.Shipping-konglomeratet , Mitsui OSK Lines, trekker ned over 3 prosent i Tokyo, på en knekk i fraktratene etter et åtte dagers rally.Sun Hung Kai Properties, verdens nest største eiendomsutvikler målt etter markedsverdi, faller nærmere 2,0 prosent i Hong Kong etter å ha jekket ned salgsestimatene for inneværende år.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og