Carnegie ser større oppside for Sevan Marine

Carnegie anbefaler fremdeles kjøp av Sevan Marine, og gir nå kursmålet på aksjen et løft.

Trader ved børsen - Foto: Scanpix
Børs

Carnegie løfter nå kursmålet på Sevan Marine fra 25,00 til 30,00 kroner.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen."Vi forventer at antall nyheter vil stige kraftig de kommende månedene. Heleide Logitel er klar for sin første kontrakt, og bud på FPSOen Catcher har kommet inn og resultatene er snart ventet. Videre har Sevan også utført eksklusive studier på FPSOen Bream", skriver Carnegie i en rapport.I mai 2013 bidro Sevan til å starte Logitel, som tar sikte på å bygge to flytende boligenheter basert på Sevans to halvferdige skrog ved Cosco i Kina."Sevan opprettholder kontrollen over Logitel gjennom et konvertibelt lån på 51 millioner dollar. Vi ser store muligheter for Sevan, med et pågående anbud fra Petrobras som den første katalysatoren. Verdien av Logitel vil kunne overskygge Sevans market cap", skriver meglerhuset.Carnegie synes også at en lisenskontrakt for Statoils Castberg-felt kan være interessant."Statoil gjennomgår nå utviklingen, med formål å redusere kostandene. Vi mener at en Sevan-FPSO vil kunne redusere kostnadene med 15-20 prosent sammenlignet med en "pipe-to-shore" og onshore-terminal. En slik kontrakt vil kunne være en enorm boost for Sevans aksjonærer", fortsetter meglerhuset.Carnegie påpeker at med elleve enheter i drift eller under bygging, betrakter de Sevan-konseptet som godt utprøvd, og mener at selskapets fleksible forretningsmodell er ideell for et marked med lavere vekst.Sevan Marine har hittil i år steget 17,33 prosent, mens aksjen de siste tolv månedene er opp 34,66 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs