. , men utslagene er ikke all verden. Bloomberg viser blant annet til styrket yen, som sender eksportselskapene i Japan nedover.Nikkei-indeksen i Tokyo stengte ned 0,07 prosent, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,34 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,9 prosent. CSI 300 i Shanghai faller rundt én prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea er flat.. Et fat Brent-olje med november-levering omsettes nå for 108,12 dollar, ned 0,04 prosent. Det er knappe 23 cent mindre enn ved børsslutt mandag. De . Dow Jones falt 0,3 prosent til 15.401,38, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,5 prosent til 1.701,84Teknologitunge Nasdaq ramlet 0,3 prosent til 3,765.29.Ekspertene begrunner nedturen med diskusjoner i Washington rundt budsjettsamtaler og gjeldstak. Investorene ser også etter pengepolitiske signaler fra representanter for den amerikanske sentralbanken.Goldman Sachs Group Inc. og Citigroup Inc. falt mer enn 2,7 prosent. Apple Inc. steg over fem prosent etter å ha meldt at salget av den nye iPhone-moblen passerte millioner enheter den første helgen i salg. Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag 0,45 prosent før den sluttet på 508,99 poeng. Det ble omsatt aksjer for to milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 1,37 prosent mens hovedindeksen er opp 14,61 prosent hittil i år.Prestisjeflyet Dreamliner har utviklet seg til et mareritt for Norwegians kunder. Mandag er New York-flyet syv timer forsinket mens det jobbes med en oksygenlekkasje på Bangkok-flyet. Nå viser det seg at også Bangkok-flyet blir flere timer forsinket. Mandag falt aksjen 2,89 prosent før den sluttet på 218,5 kroner.Både Huntington- og Oselvar-feltet, som begge var nedstengt gjennom deler av august, har fortsatt ustabil produksjon, heter det i en melding fra Norwegian Energy Company (Noreco). Produksjon fra det danske Lulita-feltet, som har vært stengt siden slutten av april, startet opp igjen 9. september. Det er fortsatt ikke klart når Siri-plattformen igjen kan motta olje og gass fra Nini, Nini Øst og Cecilie. Aksjen falt 3,5 prosent til 2,48 kroner. .•Tyskland: IFO-indeks, september 10:00•Norge: Auksjon statsobligasjoner 11:00•USA: Richmond Fed-indeksen, september 16:00•USA: Forbrukertillit, september 16:00•USA: API, ukentlige oljelagertall 22:30•RCCL: Presentasjon, NFF 08:30•Carnival: ResultatfremleggelseKilde: TDN Finans