Hovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 506,32, etter en oppgang på 0,07 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.258 millioner kroner.Hovedindeksen er dermed opp 14,0 prosent så langt i år, mens den har steget 10,1 prosent de siste 12 månedene.
Netfonds tror Oslo Børs åpner opp 0,9 prosent i dag.OljePositive signaler fra USADe som trodde sentralbanksjef Ben Bernanke ville komme med nyheten om at nedtrappingen begynner nå, ble litt overrasket. Les hele rentebeslutningen her prognosene for en amerikanske økonomienDet ble også gjentatt at så lenge arbeidsledigheten ligger over 6,5 prosent vil renten forbli uendret.AsiaTorsdag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen: Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen
- Bernanke lot, mot alle odds, være å kutte i stimulansetiltakene (QE3) i går, noe som gav umiddelbare utsalg i finansmarkedene. Alle renter falt, mens både råvareprisene og aksjemarkedene steg markert, skriver Netfonds i morgenrapporten torsdag. Et fat Nordsjøolje, med levering i november, omsettes nå for 110,75 dollar, opp 0,14 prosent. Den amerikanske sentralbanken kommer til å fortsette å pøse likviditet og penger inn i den amerikanske økonomien med uformisket styrke også etter onsdagens rentemøte med rentebeslutning. og Bernanke sa at han ikke var opptatt av hva markedet trodde sentralbanken skulle gjøre på dagens møte, men at den gjør det som anses best for den amerikanske økonomien, og det som er best for å holde den på rett kurs.Bernanke gjentok også det som er blitt kommunisert tidligere; at styringsrenten vil fortsette å ligge i området 0 - 0,25 prosent så lenge inflasjonen ligger under 2 prosent. Og det er ikke utsikter til at den vil havne over det i overskuelig fremtid.Etter å ha satt pene intradagrekorder roet børsene seg litt og Dow Jones endte opp 0,95 prosent til 15.676,94 og den høyeste sluttnoteringen noensinne.S&P 500 endte opp 1,22 prosent til 1.725,52. Det var også den høyeste sluttnoteringen noensinne.Nasdaq endte til slutt opp 1,01 prosent til 3.783,64.For hver aksje som falt på NYSE var det mer enn 6 aksjer som steg. På Nasdaq var det mer enn hver femte aksje som steg for hver tredje som falt. I Japan har Nikkei 225-indeksen lagt på seg 1,69 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,47 prosent.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,71 prosent, Singapores Straits Times indeks har lagt på seg 1,59 prosent mens den kinesiske Shanghai Composite-indeksen er opp 0,29 prosent.•Norge: Rentebeslutning og pengepolitisk rapport klokken 10•Norge: Offentliggjøring av statsobligasjoner klokken 12•UK: Detaljhandel for august klokken 10.30•USA: Førstegangssøkende til ledighetstrygd klokken 14.30•USA: Bruktboligsalg for august klokken 16•USA: Ledende indikator for august klokken 16•USA: DOE, ukentlige gasslagertall, klokken 16.30•Japan: Handelsbalanse•Japan: Sentralbanksjef Kuroda taler i TokyoHer finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og