I går ble det klart at Spike Energy byr én milliard og gir en budpremie på 41 prosent for børsnoterte Bridge Energy.Det mener analytikerne er for lavt, da Bridge Energy er midt under en pågående leteboring.Arctic-analytiker Christian Yggeseth sier til dn at han tror Spike Exploration kan bli tvunget til å heve budet med to til fem kroner dersom Bridge Energy finner olje.Yggeseth mener også at budet, på 15,25 kroner pr aksje, er relativt lavt. Riktignok priser budet Bridge til et nivå over 40 prosent høyere enn hva kursen i snitt har ligget på de siste månedene. Men Yggeseth peker på at aksjeanalytikerne i snitt har et kursmål på 19,05 kroner på aksjen.- Sånn sett er budet svakt.ABG-analytiker John Olaisen sier til avisen at han er enig i at prisen virker lav. Han har likevel inntrykk av at oppkjøpsprosessen er kommet så langt at den er vanskelig å stoppe.