Kjendisinvestorene handler disse aksjene

Stordalen, Sissener, Larsen, Ringnes og Teigen er bare noen av navnene som dukker opp på ukens ferske aksjonæslister fra Oslo Børs.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Mandagens ferske aksjonælister fra Oslo Børs viser at flere kjente investorer handlet både stort og smått på børsen sist uke.I Rocksource ASA solgte investor Paal Hveem 261.753 aksjer gjennom sitt selskap Greenwich Land Securities AS.Det sendte eierandelen ned til 1,5 prosent, men gjorde ingenting med plassen som andre største eier.Øyvind Halvorsens Ø. H. Holding AS tok på sin side en større bit av kaken i Petroilia SE, med 15.000 nye aksjer.Eierandelen økte dermed til 4,8 prosent, og holdingselskapet er fortsatt tredje største eier.Brumoen, Forsland og Skorstad i Thin Håvi AS, som kontrolleres av Geir Brumoen, handlet 20.000 nye aksjer i Thin Film Electronic sist uke.Håvi beholdt plassen som femte største eier, og økte eierandelen til 3,7 prosent.I samme selskap hentet farmasiinvestoren Runar Forsland 59.789 nye aksjer, og beholdt plassen som niende største eier, med kontroll over 2,65 prosent av selskapet.En som solgte seg ned i Thin var investor Ketil Skorstad, og hans Tigerstaden AS. 43.392 færre aksjer sendte aksjonæren ned fra 24. til 27. plass på topplisten, med en eierandel på 0,68 prosent.Handlet i Spectrum De ferske listene i Spectrum viser at Hermann Refsum Flinder hentet 30.000 aksjer gjennom selskapet Camaca AS. Dermed seilte investeringsselskapet opp to plasser til nummer 14 på topplisten, med kontroll voer 1,55 prosent av Spectrum.I samme selskap hanket Bjørnar Borlaugs F2 Funds AS inn 20.000 aksjer, og ble værende på plassen som 20. største eier med 1,12 prosent av den totale aksjebeholdningen.Haakon Morten Sæther hentet ellers 8.427 aksjer i selskapet, og inntok dermed 12. plass på topplisten, én plass opp fra forrige uke, med en eierandel på 1,58 prosent.Stordalen og Sissener I Sevan Marine durer Petter Stordalens Home Capital AS rett inn på 20. plass på mandagens ferske liste i selskapet.Stordalen & Co. sikret seg sist uke en eierandel på 0,61 prosent med totalt 321.361 aksjer.Vi noterer oss forøvrig at Bill Invest AS seiler ut av topplisten i samme selskap, etter å ha vært 30. største eier med 215.943 aksjer på oversikten sist mandag.Jan Petter Sissener gjør seg også markert på mandagens ferske aksjonærlister.I Agasti Holding hentet nemlig investeringsselskapet Sissener Sirius AS 360.000 aksjer, og økte eierandelen til 2,9 prosent.Sissener Sirius ble imidlertid værende på plassen som niende største eier.Kjos, Tjetland og Stenshagen i Norwegian I Norwegian står største eier HBK Invest AS oppført med 230.000 færre aksjer denne uken. HBK kontrolleres av Norwegian-sjef Bjørn Kjos, og nedgangen i antall aksjer skjer antakeligvis som følge av utlån da ingen handler ble meldt på børsen sist uke.HBK har som følge av endringen en eierandel på 22,52 prosent av Norwegian, med 7,92 millioner aksjer.HegnarOnline er kjent med at Kjos ved tidligere anledninger har lånt ut aksjer til Norwegians aksjeprogram.Ellers er det verdt å merke seg at Skagen Fondene-forvalteren Geir Tjetland hentet 38.000 aksjer til Skagen Vekst i Norwegian sist uke. Det sendte eierandelen opp 0,11 prosent til 4,12 prosent, og fondet er fortsatt tredje største eier i flyselskapet.En annen interessant endring på mandagens liste i selskapet er at Stenshagen Invest AS flyr rett inn som 20. største eier i Norwegian.Investeringsselskapet til bilmannen Egil Stenshagen sitter nå på 195.679 aksjer i Norwegian.Larsen og Slethei i Noreco Den profilerte investoren Berge Gerdt Larsen hanket inn 50.000 aksjer i Noreco sist uke gjennom sitt selskap Increased Oil Recovery AS.Larsen tok dermed steget opp fra 24. til 22. plass på topplisten med en eierandel på 0,49 prosent.En annen storaksjonær som handlet i Noreco sist uke er Tom Henning Sletheis Alto Holding AS.Alto solgte unna 75.950 aksjer, men er fortsatt sjette største eier, med kontroll over 2,11 prosent av selskapet.Ringnes og Teigen I EMGS ASA handlet Christian Ringnes' Sundt AS 150.000 aksjer, og eier med det 1,61 prosent av aksjene i selskapet.Økt eierandel til tross, Sundt er fortsatt 13. største eier i selskapet.I Grieg Seafood var en annen storfisk på banen, nemlig investoren Frode Teigen.Gjennom sitt investeringsselskap Kontrari AS sikret Teigen seg 40.000 nye aksjer. Det økte eierandelen med 0,03 prosent, til 14,28 prosent.Kontrari beholdt dermed plassen som andre største eier.Selger mer i Opera Vi tar også med oss at Operagründeren Jon Stephenson von Tetzchner også sist uke solgte aksjer i IT-selskapet gjennom Vivaldi Invest AS.50.000 færre aksjer sendte eierandelen ned til 1,17 prosent, men gjorde ingenting med plassen som 16. største eier.

Nyheter
Børs