Flere interessante handler ble foretatt i REC i uken som gikk.Datum AS, som kontrolleres av kjendisinvestor
Jan Haudemann-AndersenTore Aksel VoldbergsSkagen nummer toKristoffer StensrudsForsvinner utJan Chr. OpsalsØystein Stray SpetalenGlen Ole Rødland Følg HegnarOnline på Facebook her!
, hanket inn hele syv millioner aksjer i solenergiselskapet.Datum klatret dermed fra 18. til 15. plass på topplisten, og eierandelen økte til 1,18 prosent.Handelen tilførte Datum en betydelig aksjeandel, og investeringsselskapet sitter nå på totalt 27.320.065 REC-aksjer.Det var imidlertid ikke bare Haudemann-Andersen som hentet aksjer i REC sist uke. Solon AS kjøpte nemlig inn én million nye aksjer. Det til tross, Solon falt fra 17. til 19. plass på topplisten.Eierandelen økte imidlertid til 0,93 prosent, og selskapet sitter nå på 21,5 millioner REC-aksjer. Av andre interessante endringer på topplisten noterer vi at Skagen Fondene-forvalter Skagen Kon-Tiki er andre største eier i REC på mandagens ferske lister.Det skjer etter at en nominee-konto fra Deutsche Bank AG sist uke solgte unna 22,9 millioner aksjer, og dermed falt fra andre til tredje plass på topplisten.Stensrud gjorde nemlig ingen endringer i aksjebeholdningen i Kon-Tiki. Ut av topplisten i REC forsvinner Dallas Asset Management AS og Gross Management AS, som eier 50/50 med .De to investeringsselskapene satt sist uke på henholdsvis 13,1 og 13 millioner aksjer i REC, og var 29. og 30. største eiere i selskapet.30. største eier denne uken sitter til sammenlikning på 13,14 millioner REC-aksjer.