Analytikerne i DNB Markets har i dag sendt ut en kjøpsanbefaling på RCL og Norwegian.RCL har meldt at de oppjusterer utbyttet pr. kvartal fra 0,12 dollar til 0,25 dollar pr. aksje.I tillegg gjør selskapet endringer i prosedyrene for valg av styre. Dette siste punktet innebærer at samtlige styremedlemmer må gjenvelges hvert år.- Dermed blir det en mer fleksibel og dynamisk styresammensetting. Etter vårt syn er begge disse endringene positive for aksjonærene, skriver DNB Markets.Meglerhuset opererer med et kursmål på 260 kroner pr. aksje.- Vi har oppdatert verdsettelsen av Norwegian ved på den ene side å legge inn høyere estimert kapasitetsvekst fremover, mens på den annen side både forventet yield og enhetskostnader er redusert, skriver analytikerne.Stigende drivstoffkostnader og en styrking av USD-kursen mot NOK gjør imidlertid at tallknuserne tar ned EPS-estimatene for 2013 og 2014.Meglerhuset reduserer kursmålet på Norwegian fra 400 kroner til 350 kroner.I skrivende stund omsettes RCL for 239,1 kroner, opp 3,87 prosent mens Norwegian omsettes for 232,7 kroner, opp 0,52 prosent.