Mandagens ferske aksjonærlister fra Oslo Børs er klare, og viser noen interessante transaksjoner på topplisten i REC.Største aksjonær er fortsatt
Umoe AS, som denne uken står oppført med 10,2 millioner nye aksjer.Det sender eierandelen opp til 15,48 prosent, men ingen handler ble børsmeldt i uken som gikk.Vi noterer dog at Ulltveit-Moes Kagra Gruppen AS tidligere har stått oppført med samme antall aksjer i REC. handler på sin side stort.Voldbergs Solon AS hentet sist uke inn 1 million nye aksjer, og hoppet fra 20. til 17. plass på topp-30 listen, med kontroll over 0,89 prosent av solenergiselskapet.Handelen sender også Datum AS ned fra 17. til 18. plass på topplisten, uten at Datum foretok noen transaksjoner.Skagen-forvalteren fond Skagen Global II kvitter seg ellers med 2,06 millioner aksjer, og faller med det fra 18. til 22. plass på topplisten i REC.Fondet kontrollerer etter transaksjonen 0,78 prosent av selskapet.Det er ellers verdt å nevne at nest største eier, en nominee-konto fra , selger unna 1.645.674 aksjer, og dermed ender med en eierandel på 3,65 prosent.Jan Chr. Opsals Dallas Asset Management AS og Gross Management AS, som Øystein Stray Spetalen eier 50/50 med Glen Ole Rødland, faller på sin side til henholdsvis 29. og 30. plass på listen.Begge uten å ha gjennomført noen handler i uken som gikk.