Marathon Oil skriver i en melding tirsdag at selskapet planlegger å selge sin andel i blokk 32 offshore Angola for 590 millioner dollar, eller om lag 3,5 milliarder kroner.Samtidig vil Marathon Oil kjøpe rundt 4.800 acres knyttet til sin Texas Eagle Ford-posisjon for rundt 97 millioner dollar eller om lag 582 millione kroner, med kostnadsforpliktelser på 23 millioner dollar, melder TDN FInans.Marathon har inngått en prinsippavtale om salg av andelen i Angola-blokken til Sonangol. Transaksjonen vente å bli endelig gjennomført i 4.kvartal 2013.Selskapet vil også kjøpe egne aksjer for en milliard dollar. Tilbakekjøpet vil foregå i to faser på rundt 500 millioner dollar hver, og den første fasen er tilnærmet ferdig.Den andre fasen vil bli gjennomført når selskapet har solgt sin andel i blokk 31 i Angola, som er verdt rundt 1,5 milliarder dollar, eksklusive mulige prisjusteringer. Transaksjonen er ventet å bli endelig gjennomført i 4.kvartal.