Nyheter sendte flere aksjer til værs

Mandag kunne flere investorer glede seg over solide kurshopp.

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs la i dag på seg beskjedne 0,03 prosent før den sluttet på 506,55 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,24 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs klatret 1,35 prosent mens hovedindeksen er opp 14,06 prosent hittil i år.HegnarTVSjeføkonom i Swedbank First Securities, Harald Magnus Andreassen, var dagens gjest i økonominyhetene på HegnarTV. Se sendingen herOlje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i november, omsettes for 110,16 dollar, ned 1,38 prosent.Prisnedgangen har sin bakgrunn i redusert frykt for militært angrep på Syria.Lørdag kom USAs utenriksminister John Kerry ifølge Bloomberg News og TDN Finans til enighet med sin russiske motpart, Sergej Lavrov, om an avtale om identifisering og destruksjon av den syriske presidenten Bashar Assads lager av kjemiske våpen.- Markedet trapper ned Syria-premien. Nyheten om en amerikansk-russiske avtalen reduserer mulighetene for en opptrapping, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Orkanen Ingrid ventes ifølge seneste meldinger å treffe land på Mexicos østkyst mandag, med retning vekk fra Campechebukten, hvor Petroleos Mexicanos har sine to største oljefelt.Statoil falt 0,37 prosent til 134,7 kroner.Bridge Energy Spike Exploration Holding har lagt inn et bud på Bridge Energy med en premie på cirka 41 prosent.Budet er på 15,25 kroner per aksje, og verdsetter Bridge til cirka 967 millioner kroner.Bridge-styret anbefaler nå aksjonærene i selskapet å akseptere budet.Aksjen hoppet 39,82 prosent til 15,1 kroner.Blom Merckx vil fremsette et pliktig tilbud på aksjene i Blom.Tilbudsprisen vil være 0,1 kroner per aksje, som tilsvarer den høyeste pris Merckx har betalt for aksjer i Blom.Mandag sluttet aksjen på 0,47 kroner, opp 4,44 prosent.Rocksource Rocksource vil nå iverksette en vurderingsprosess der målet er å få frem de underliggende verdiene i selskapet."Styret ser etter alle mulige alternativer for å få frem selskapets verdier og å maksimalisere verdiene for aksjonærene", skriver selskapet.Aksjen klatret 3,67 prosent til 1,13 kroner.SAS Kredittvurderingsbyrået Moody's høyner nå utsiktene på SAS til positiv fra stabile.Byrået gjentar samtidig sin "Caa1"-rating på flyselskapet.SAS endte dagen på 19,2 kroner, opp 14,29 prosent.Vizrt Ferd Invest har i dag solgt 4.357.086 aksjer i Vizrt LTD til en kurs på 18,7 kroner stykket.Det betyr at Johan H. Andresen jr. har frigjort 81,48 millioner kroner.Etter denne transaksjonen har ikke Ferd Invest flere aksjer i selskapet.Vizrt falt 0,53 prosent til 18,9 kroner.DNO International DNO International har nå startet omfattende testing av Tawke-23-brønnen i kurdiske Nord-Irak.Selskapet melder også at de nå venter at produksjonen fra feltene i Kurdistan, Oman og Jemen total vil være på 85.000 fat oljeekvivalenter per dag i tredje kvartal.DNO falt 1,46 prosent til 14,2 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs