Oslo Børs åpner opp mandag morgen.Etter drøye 15 minutters handel står hovedindeksen i 504,13, opp 0,26 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 124 millioner kroner.Så langt i år har Oslo Børs steget 13,51 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 13,32 prosent. Brent-oljen med levering i oktober faller mandag 0,31 prosent til 115,76 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 110,00 dollar fatet, ned 0,48 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 115,64 dollar fatet ved børsslutt fredag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans uttalte USAs utenriksminister John Kerry i helgen at Saudi-Arabia nå gir sin støtte til et militært angrep på Syria for angivelig bruk av kjemiske våpen. Samtidig sier den russiske presidenten Vladimir Putin at Russland vil fortsette å støtte det syriske regimet til Bashar Assad.- Det er mye som skjer for tiden, og oljehandlere er innstilt på å holde prisene rundt gjeldende nivåer i påvente av ny utvikling, spesielt i Syria-konflikten, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til nyhetsbyrået.Statoil er ned 0,07 prosent til 136,20 kroner. Teknoknøtten Birdstep Technology med et multinasjonalt IT-selskap og OEM.Avtalen omfatter levering av selskapets EasySmart-produkter.Nyheten sender aksjen opp 12,19 prosent til 0,92 kroner. Øystein Stray Spetalen kjøpte før helgen to millioner aksjer i Clavis Pharma, og eier nå 14,8 prosent av selskapet.Aksjen endte fredag opp 26,2 prosent. Mandag fortsetter oppgangen, og aksjen stiger 14,81 prosent til 3,10 kroner. Questerre melder mandag morgen om i Alberta.Boreriggen blir nå flyttet til neste lokasjon, og boringen av den sjette brønnen er ventet å starte i løpet av to uker.Questerre stiger 3,31 prosent til 6,25 kroner. TGS-Nopec har nå utenfor nordvest-kysten av Alaska.Undersøkelsen dekker cirka 8.000 kilometer, og bygger på den eksisterende Chukchi Sea-undersøkelsen som ble gjort i russisk farvann i 2006 og AWI Chukchi Sea-undersøkelsen i 2008.Aksjen er opp 0,38 prosent til 183,70 kroner. Passasjerer som skulle reise med Norwegians flunkende nye Dreamliner til Bangkok .Årsaken var tekniske feil, og passasjerene endte opp med å reise via Stockholm med et portugisisk erstatningsfly fra selskapet Hi Fly.Norwegian stiger 0,59 prosent til 221,00 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og