Jens Ulltveit-Moe er største aksjonær i solselskapet REC og eier aksjer i selskapet for 1,2 milliarder kroner. Men Ulltveit-Moe er ikke mett på sol med det.Nå satser han også millioner på det ferske, svenske solselskapet Sol Voltaics, skriver Finansavisen i dag.
Stiller opp med millionerSelskapet har nylig hentet inn 9,4 millioner dollar, tilsvarende over 55 millioner kroner, i en rettet emisjon. Og mesteparten kommer, ifølge avisen, fra Jens Ulltveit-Moe.PilotproduksjonDet nye produktet er basert på nanoteknologi, som selskapet hevder skal kunne øke effektiviteten til solpanelene med 25 prosent. Planen er å starte full produksjon i 2015.
Etter dette blir han en av selskapets største aksjonærer, sammen med Industrifonden og Nano Future Invest, skriver avisen.I tillegg til emisjonspengene har selskapet fått 6,2 millioner dollar, tilsvarende over 36 millioner kroner, i lån fra det svenske energibyrået.Disse drøyt 90 millionene i lån og egenkapital kommer i tillegg til de 6 millioner dollar, drøyt 35 millioner kroner, selskapet fikk i lån fra energibyrået i midten av juli. Det skjedde samtidig som tidligere teknologi-direktør i REC, Erik Sauar, også gikk inn med penger i selskapet. Med 125 millioner kroner skal selskapet ha penger til å finansiere oppstart av pilotproduksjonen av det nye solcelle produktet, Solink.I tillegg til tidligere styreleder i REC, Jens Ulltveit-Moe, er den gamle REC-gründeren Alf Bjørseths investeringsselskap Scatec også allerede inne som eier i Sol Voltaics, skriver avisen.