SAS har brukt siste halvannet år på å redde seg selv fra en pensjonsregning som er like rundt hjørnet. For å klare nye regnskapsprinsipper valgte flyselskapet først å endre regnskapsåret, så den negative effekten ble utsatt ti måneder til november i år, skriver dn.Beregninger foretatt av avisen viser at effektene av Widerøe-salget og pensjonsregningen, gjør at egenkapitalen krymper fra snaut 11 til 3,9 milliarder svenske kroner over natten i november.- Dette er i tråd med våre egne beregninger. Jeg håper dette vil være et bunnivå, sier finansdirektør Göran Jansson i SAS til dn.Det medfører at selskapets soliditet, egenkapital i forhold til eiendeler, faller fra 30 til 16 prosent.SAS har i nært samarbeid med bankene utviklet et mål om å ha minst 35 prosents egenkapitalandel, og bryter nå denne.