Hovedindeksen er dermed opp 13,7 prosent så langt i år, mens den har steget 9,9 prosent de siste 12 månedene.Utviklingen skjer i kjølvannet av i går og børsrally i Tokyo tidligere i dag. Dog var bildet .De toneangivende Europa-børsene stiger. Tyske DAX og franske CAC 40 er opp 0,4 prosent. Futureshandelen peker mot en positiv børsåpning i New York onsdag. Dow Jones- og S&P 500-futures stiger 0,15 prosent, Nasdaq-futures 0,3 prosent.Investorer opptrer forsiktig i forkant av dagens uttalelse fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som kommer til å gi markedene svar på om trykkingen av 85 milliarder dollar i måneden - QE3 - trappes ned eller ikke.Analysesjef Roger Berntsen i Netfonds forventer en igangsettelse av nedtrappingen, og at dette i så fall vil indikere at USA er i ferd med å legge finanskrisen bak seg.Wall Street venter at sentralbankens Federal Open Market Committee vil gå forsiktig frem, og undersøkelser Reuters har gjort peker mot et kutt i stimulansene på 10 milliarder dollar i måneden.De seneste nøkkeltallene fra USA har fått enkelte til å forvente enda mindre. En nedtrapping av Fed-stimulansene kan ramme oljeprisene, men disse holder seg i positivt terreng i ettermiddag.Brent november-olje handles for 108,40 dollar fatet, opp 21 cent i dagens handel. WTI november-olje stiger 62 cent til 105,44 dollar fatet.Da Oslo Børs stengte i går, ble Brent-kontrakten omsatt for rundt 108,77 dollar.Samtidig har aktørene i oljemarkedet naturligvis også et øye på situasjonen i Syria, hvor stormaktene er i samtaler om hvordan Syrias kjemiske våpen skal elimineres- Markedet fortsetter å fokusere på den nye diplomatiske planen for Syria. Aktørene er i modus for å kutte risikopremien Syria utgjør, og prøver å finne ut om diplomatiet virker, sier Dominick Chirichella i Energy Management Institute til Reuters. På Oslo Børs faller Statoil 0,7 prosent til 132,90 kroner.Ellers er utslagene blant tungvekterne ganske så beskjedne. Marine Harvest og Deep Sea Supply utmerker seg positivt med oppganger på hhv. 1,6 prosent til 6,03 kroner og 2,2 prosent til 11,50 kroner.Vi merker oss også at Polarcus stiger 2,7 prosent til 4,41 kroner. PGS trosser et og stiger 0,2 prosent til 81,75 kroner.På den negative siden trekker DNO ned 1,8 prosent til 13,87 kroner.REC faller marginalt til 3,46 kroner på dagen kinesiske myndigheter ifølge TDN Finans . Hensikten er å begrense overskuddskapasiteten i markedet.Telenor faller 0,8 prosent til 123,40 kroner etter gårsdagens kapitalmarkedsdag. Citi mener lite nytt var på agendaen, og med kursmål 140 kroner. Relativt sett faller Comrod Communication mest alle, nærmere bestemt 7,2 prosent til 1,80 kroner.Nærmest følger DiaGenic på minus 5,4 prosent til 2,83 kroner, mens Veripos går tilbake 4,2 prosent til 20,60 kroner.I andre enden finner vi Oslo Axess-noterte Cecon, som stiger 14,9 prosent til 1,70 kroner.Nærmest følger Blom på pluss 11,9 prosent til 47 øre, mens Clavis Pharma trekker opp 7,0 prosent til 2,60 kroner.Aksjonærene som fortsatt ikke har solgt seg ut av sistnevnte krakkaksje, , skriver Finansavisen.I en innkalling til ekstraordinær generalforsamling foreslår Clavis-styret, ledet av Spetalens medarbeider Martin Nes, et oppkjøp av det ferske ingeniørselskapet Aqualis Offshore.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og