Denne uken velger investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning å stokke om på aksjene i den anbefalte porteføljen.- Interoil forsvinner ut denne uken. Jeg ønsker ikke å ha for mange small caps i Dovre-porteføljen. Skulle EOC inn, måtte derfor enten Panoro Energy eller Interoil ut. Jeg er positiv til begge de sistnevnte, men valget falt til slutt på Interoil, skriver Myrseth i en mail til HegnarOnline.- Oppsidepotensialet i Interoil er meget stort om de får på plass en forlengelse av oljelisensene i Peru. Jeg heller mot at dette ordner seg selv om timingen er usikker, sier Myrseth.I det siste har han imidlertid blitt mer bekymret for balansen og emisjonsrisikoen. Det er også verdt å merke seg at flere av de større aksjonærene har lettet seg.- Skulle det komme en emisjon i Interoil, vil det antakelig være en meget utmerket kjøpsanledning, sier Myrseth.Forrige uke kjøpte Dovre Forvaltning en større post i Selvaag Bolig for sine fond og kunder. Det er særlig tre grunner til at Myrseth er positiv til aksjen på dagens nivå:•For det første er verdsettelsen attraktiv med en 2014-P/E på 6 og pris/bok på 0,7.•Dernest venter vi at Selvaag Bolig vil begynne med utbytteutbetalinger fra og med inneværende regnskapsår.•Til sist venter vi at boligbyggingen vil forbli sterk i Norge i årene fremover sett i lys av den høye befolkningsveksten.- Hovedrisikoen er at boligmarkedet krakker slik som Hermanrud i Swedbank First advarer mot i dag. Tror du på dette, bør du holde deg unna boligbyggere som Selvaag Bolig samt norske banker, sier Myrseth.
Dovre-porteføljen består dermed av følgende aksjer:
• Statoil• Panoro Energy• Selvaag Bolig• Norsk Hydro• Det norske oljeselskap• EOCI løpet av den siste uke la Dovreporteføljen på seg 0,13 prosent mens hovedindeksen kunne vise til en oppgang på 0,97 prosent.Hittil i år har Dovreporteføljen klatret 52,41 prosent.