Vinneraksje steg 22,2 prosent - oljeprisen dundret ned

Oslo Børs endte opp 0,32 prosent tirsdag. Dagens vinneraksje ble Camposol Holding som steg 22,2 hele prosent. Oljeprisen falt kraftig tilbake.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs holdt seg i positivt terreng tirsdag. Ved børsslutt stod hovedindeksen opp 0,32 prosent til 505.Det ble totalt omsatt aksjer og verdipapirer for 3,26 milliarder kroner.Syria-nytt preget oljeprisen som falt kraftig tilbake, mens storkjøp i asparges-aksje utløser bud. Videre fikk lavere oljepris og sterkere kronekurs i gang et minirally i Norwegian.CEO i Investtech, Espen Grønstad, var dagens gjest på HegnarTV!Oljeprisen dundret ned Brent-oljen med levering i oktober faller kraftig tirsdag ettermiddag,Mens et fat Brent-olje ved 12 tiden stod i 113,09 dollar fatet, skreller prisen ned til 111,39 dollar fatet ved børsslutt. En nedgang på hele 2,01 prosent.Også WTI-oljen faller kraftig fra 108,48 dollar fatet tirsdag formiddag til 107,17 dollar ved børsslutt, ned 2,09 prosent.Svekkelsen i prisene inntrådte ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans for fullt da Russland mandag ga sin støtte til den amerikanske utenriksministeren John Kerrys krav om at Syria skal overlevere sine kjemiske våpen til internasjonale myndigheter for destruksjon.Statoil falt 1,62 prosent til 132,90 kroner.Fortsatt uro rundt Syria Ifølge Interfax tirsdag, som viser til uttalelser fra den syriske utenriksministeren Walid Muallem, skal Syria ha akseptert den russiske planen knyttet til kjemiske våpen, ifølge Bloomberg News.USAs president Barack Obama har tidligere uttrykt en avventende holdning overfor det russiske forslag om at Syria skal overlevere sine kjemiske våpen til internasjonale inspektører, melder TDN Finans.En talsmann for statsminister David Cameron sa tirsdag at den russiske og den syriske regjeringen må bevise at de mener alvor med utspillet.- Den russiske regjeringen og president Bashar al-Assads regime i Syria plikter nå i høy grad å følge opp dette forslaget. og vise at initiativet er ekte og seriøst, sa Camerons talsmann. Storbritannias forsvarsminister Philip Hammond sa at han støtter alt som kan løse problemet med Syrias «enorme lagre» av kjemiske våpen.Nytt funn Norwegian Energy Company (Noreco) og Det norske oljeselskap melder om et olje- og gassfunn på Gohta-prospektet i Barentshavet.Operatør Lundin Petroleum er nå i ferd med å avslutte boreoperasjonene i brønn 7120/1-3, som ligger rundt 35 kilometer nordvest for Snøhvitfeltet.Noreco endte opp 8,71 prosent til 2,87 kroner, mens Det norske steg 0,60 prosent til 83,50 kroner.Norwegian-rallyNorwegian endte opp 6,02 prosent til 234 kroner på bakgrunn av sterkere kronekurs mot dollar og en lavere oljepris.Det sier analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans og Kenneth Sivertsen i Arctic Securities i et intervju med TDN Finans.YaraFondsfinans anbefaler "trading buy" på Yara, melder TDN Finans.- Yara-kursen har falt betydelig i det siste, men vi tror ureaprisene mest sannsynlig vil nærme seg en bunn de nærmeste ukene, skriver meglerhuset, som har sitt kursmål til vurdering.Fondsfinans tror videre at maisprisen vil stige basert på lavere yield.Yara steg 2,32 prosent til 246,90 kroner.Selger seg ut av CermaqInnsider i Cermaq, Fernando Villarroel, selger 1.738 aksjer i Cermaq. Aksjene ble solgt for 103 kroner pr aksje eller totalt 179.014 kroner.Etter transaksjonen sitter Fernando Villarroel med null aksjer i selskapet.Cermaq endte uendret.Lakseprisen falt 2,25 kronerFersk statistikk fra Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening (FHL) viser at snittprisen for laks på 4-5 kilo var 36,15 kroner pr kilo i uke 36.Det er en nedgang på 2,25 kroner fra uken i forveien. Da lå kiloprisen på laks på denne størrelsen på 38,40 kroner.Marine Harvest endte tirsdag opp 1,8 prosent til 5,92 kroner.Budplikt på Camposol Dyer Coriat Holding S.L. har i dag kjøpt 8.073.768 aksjer i Camposol Holding. Aksjene ble kjøpt på kurs 25 kroner eller totalt 201.844.200 kroner.Oppkjøpet utløser en budplikt på de resterende aksjene i selskapet.Camposol steg 22,27 prosent til 24,70 kroner.Styrket oljeproduksjonen InterOil Exploration & Production hadde i august i snitt en nettoproduksjon på 4.223 fat olje per dag. Det er en solid oppgang fra måneden før.Bruttoproduksjonen endte på 4.704 fat per dag, mot 4.319 fat per dag i august.InterOil steg 2,94 prosent til 2,09 kroner.Sølvtrans kutter aksjekapitalen- I henhold til vedtak truffet i ordinær generalforsamling 16. mai 2013 har Sølvtrans ASA den 10. september 2013 gjennomført nedsettelse av aksjekapitalen med 384.280 kroner ved å slette 960.700 egne aksjer, heter det i en fersk børsmelding fra selskapet.Etter kapitalnedsettelsen er selskapets aksjekapital på 6.877.721 kroner fordelt på 17.194.300 aksjer, hver med pålydende 0,40 kroner.Aksjen endte uendret.TTS-kontrakt TTS Group har gjennom datterselskapet TTS Marine GmbH i Bremen inngått en kontrakt for leveranse av dekkutstyr på ca. 25 millioner kroner.Kontrakten er inngått med et ledende koreansk skipsverft og omhandler leveranse av anker- og fortøyningsvinsjer for LNG-skip.Levering vil finne sted i 2014/2015.TTS steg 2,70 prosent til 7,54 kroner.Flåteoppdatering Songa Offshore endte endret til 6,51 Oslo Børs tirsdag.Selskapet la i morges frem sin flåteoppdatering for august, hvor blant annet Songa Delta oppnådde en oppetid på 100 prosent.Svakere produksjon Transeuro Energy melder tirsdag morgen at de i august hadde en gassproduksjon på Beaver River-feltet i Canada på 1.068.330 kubikkmeter, tilsvarende 34.462 kubikkmeter per dag.Det er ned fra en produksjon 1.118.490 kubikkmeter, tilsvarende 36.080 kubikkmeter per dag, i juli.Aksjen endte uendret.Milliardkontrakt til FMC FMC Technologies har inngått en kontrakt med Petrobras for levering av 16 subsea-manifolder i Brasil til en verdi av 650 millioner dollar, eller 3,86 milliarder kroner, dersom alle manifoldene blir levert.Ifølge TDN Finans vil utstyret bli designet og bygget i Brasil.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs