Aksjene stiger på New York-børsen

New York-børsen startet i pluss, men stemningen har surnet. Tesla Motors er blant de største taperne. Følg utviklingen her (oppdatert 18.05).

Trader Michael Smyth på gulvet i New York Stock Exchange. AP Photo

Stemningen har dabbet av på Wall Street.Dow Jones er nå uendret på 15.680,22. Nasdaq faller 0,25 prosent til 3.942,31, mens den bredere S&P 500-indeksen trekker ned 0,2 prosent til 1.768.47.Venter spent på Fed Investorene er spente på hva Federal Reserve vil si om nedtrappingen av pengepolitiske stimulanser i kveld norsk tid, men satser på at tempoet på seddelpressen holdes oppe til over nyttår.- Med konsensus langt inn i 2014 ser risikoen tilknyttet en tidligere nedtrapping assymetrisk ut, sier analytiker Patrick Perret-Green i ANZ Bank til Reuters.- Hvis Fed ikke gjør noe, skjer egentlig ingenting. Men hvis sentralbanken gjør noe, eller til og med bare hinter om tiltak i ikke altfor fjern fremtid, kan effektene bli dramatiske, legger han til.Investeringsdirektør Hugh Johnson hos Hugh Johnsen Advisors LLC i Albany, New York, er blant dem som venter og ser.- Jeg tror ikke noen venter seg en overraskelse fra dagens Federal Reserve-møte. Alle tar bare et skritt tilbake for å være sikre, sier han til Reuters.Dagens tall for sysselsetting i privat sektor var heller ikke egnet til å oppmuntre investorene.Tesla ser rødt Home Depot, Nike og Boeing er de mest positive Dow-komponentene, mens Verizon og Pfizer tynger mest.Gilead og Baidu viser vei på Nasdaq, med oppganger på hhv. 3,9 og 2,3 prosent. I bunnen finner vi Sears og Tesla, med fall på hhv. 3,9 og 2,9 prosent.Spillprodusenten Electronic Arts er beste S&P 500-aksje på pluss 7,8 prosent, foran Sealed Air som stiger 7,5 prosent.Western Union topper taperlisten etter en nedgang på 12,2 prosent.Les også: - Tesla kan sprekke som RECÅpningen Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,25 prosent og står i 3.962,05 poeng, mens Dow Jones står i 15.717,41 poeng etter en oppgang på 0,24 prosent.Facebook Facebook legger frem kvartalstall etter børsens stengetid. Aksjen stiger 1,1 prosent til 49,94 dollar i onsdagens førhandel.FOMC Internasjonalt vil oppmerksomheten rettes mot rentemøtet i Federal Open Market Committee (FOMC) i kveld.- Møtet vil bli avgjørende i å forme markedets forventninger til når Fed skal begynne å trappe ned på obligasjonskjøpene. På grunn av uroen forårsaket av budsjettuenighetene i Washington så er det ventet at Bernanke vil sende signaler om at en nedtrapping i år ikke lenger er aktuelt, slår Nordea fast.Konsumpriser Tall fra amerikanske myndigheter viser onsdag at konsumprisene i USA steg 0,2 prosent fra august til september.På årsbasis var prisoppgangen 1,2 prosent.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 0,2 og 1,2 prosent oppgang på hhv. måneds- og årsbasis.Eksklusive mat- og energipriser steg prisene 0,1 og 1,7 prosent på hhv. måneds- og årsbasis.Konsensus lå på hhv. 0,2 og 1,8 prosent prisoppgang.Europa Den endelige forbrukertillitsindeksen for eurosonen i oktober endte på -14,5. Indeksen var som ventet uendret fra de foreløpige tallene.Den økonomiske tilliten i eurosonen endte på 97,8 i oktober, opp fra 96,9 måneden før.Det var på forhånd ventet en indeks på 97,2.Indeksen reflekterer den generelle økonomiske aktiviteten i eurosonen.