All time high for S&P 500 og Dow Jones

Det ble en ny rekorddag på New York-børsen tirsdag kveld.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP

De amerikanske børsene har lagt bak seg en ny rekorddag i påvente av utfallet av rentemøtet i Federal Reserve. Dow Jones steg 0,8 prosent til 15.680,35, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,6 prosent til 1.771,95.Begge indeksene er dermed på historisk høye nivåer.Teknologitunge Nasdaq klatret 0,3 prosent til 3.952,34.Pfizer, verdens største legemiddelselskap, steg 1,7 prosent på kvartalstall.Xylem, som lager pumpene som tømte tunneler i New York for vann etter orkanen Sandy, hoppet 12 prosent etter å ha oppjustert resultatprognoser.IBM steg nesten tre prosent etter å ha økt sitt fond for tilbakekjøp av aksjer med 15 milliarder dollar, melder Bloomberg.Boligmarkedet S&P/Case-Shiller-indeksen, som er satt sammen av boligprisene i 20 storbyområder i USA, steg 12,82 prosent på årsbasis i august.Dette var bedre enn konsensus, som ifølge vår makrokalender tilsa en oppgang på 12,5 prosent.Les hele rapporten herDetaljhandelen Tirsdagens tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at detaljhandelen i USA var ned 0,1 prosent på månedsbasis i september. Uten bilsalget var detaljhandelen opp 0,4 prosent.Produsentpriser Produsentprisene i USA var ned 0,1 prosent i september sammenlignet med måneden før.Analytikerne ventet en oppgang på 0,2 prosent, ifølge Bloomberg News.PPI, eksklusive mat og energi, var opp 0,1 prosent på månedsbasis, mens det var ventet en oppgang på 0,2 prosent.