Analytiker spår ny Schibsted-rekord

Analytiker Henriette Trondsen i Fondsfinans ser nye rekordnoteringer for Schibsted.

Rolv Erik Ryssdal. Foto: Scanpix

Schibsted meldte i morges om et resultat etter skatt på minus 78 millioner kroner i 3. kvartal 2013, mot en inntjening på 219 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 29 millioner kroner.Analytiker Henriette Trondsen i Fondsfinans slår fast at Schibsted har lagt frem et solid resultat på linje med konsensus. - Fokuset er på Schibsteds rubrikksider som driver veksten. Vi forventer ikke store endringer i konsensus-estimater og holder vår kjøpsanbefaling på Schibsted og et kursmål på 400 kroner, sier Trondsen.Med den EBITDA-mix meglerhuset ser fremover, og verdien som settes på Schibsted sine konkurrenter internasjonalt, mener Fondsfinans investorer bør bygge posisjoner for å være med på selskapets fremtidige vekst.- Vi anbefaler investorer å se igjennom et moderat 2014 på grunn av investeringer og fokus på å vinne markeder målt på trafikktall. Vi ser stor oppside fra 2015 med sterk EBITDA-vekst. Italia, Spania og Chile er våre favoritter til potensielle nye «Blocket suksesser», sier analytikeren.Aksjen stiger 1,1 prosent til 375,20 kroner på Oslo Børs, etter å ha vært oppe i all time high 381 kroner mandag denne uken.