Analytiker: - Venter en positiv reaksjon for Statoil

Teodor Sveen Nilsen forventer en positiv utvikling for Statoil på Oslo Børs onsdag.

Statoil leverte et svakere 3. kvartal i år, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Selskapet fikk likevel et bedre resultat enn ventet.Les : Statoil tjente mindre- Statoil rapporterte en EBIT i 3. Kvartal 2013, som var tre prosent over vår prognose, og to prosent over konsensus, skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank First Securities i fersk rapport. Han understreker at Norge var på linje, men svakt internasjonalt.Han mener Statoil leverte et anstendig resultat i kvartalet, og vil ikke gjøre betydelige endringer i sine anslag.- Om noen, 1 - 2 prosent opp på 2013 EPS, drevet av de anstendige tallene for 3. kvartal. Men vi fortsetter å tro at markedets forventninger for 2014 og 2015 er for høye, særlig etter OMV-avtalen og endringene på Ormen Lange, skriver analytikeren.- Vi forventer en positiv reaksjon for aksjekursen onsdag - 0 til 2 prosent i forhold til markedet - fortsetter analytikeren.Meglerhuset opererer med en nøytralanbefaling på Statoil, og et kursmål på 145 kroner.Statoil stiger ved åpning på Oslo Børs 0,56 prosent, til 143,80 kroner.