Anbefaler tre aksjer

Analytiker Fredrik Tyvand ber investorer ta en titt på følgende aksjer.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.

I dagens rapport fra Investtech beskrives Awilco LNG, SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SR-Bank som kjøpskandidater.- Awilco LNG ASA har siden mars i år stort sett beveget seg sidelengs mellom 13 kroner og 15 kroner. Den fallende trenden er brutt, og etter siste dagers oppgang har kursen brutt motstanden rundt 15 kroner. Det er lite motstand over dagens nivå. RSI-kurven viser en stigende trend, og dette kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen. Styremedlem Jon-Aksel Torgersen har tro på at kursen skal stige. Den 22. oktober kjøpte han selv aksjer i Awilco LNG for over en million kroner gjennom sitt heleide selskap Fiducia AS. Samme dag kjøpte også Astrup Fearnley AS, hvor Torgersen er administrerende direktør, Awilco LNG-aksjer for 1,75 millioner kroner. Awilco LNG er dermed både teknisk positiv og positiv på innsidehandler. Vær imidlertid oppmerksom på at aksjen i perioder er lite omsatt, slik at det kan ta tid å handle for større beløp uten å påvirke kursen. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Tyvand.- SpareBank 1 SMN har brutt opp gjennom motstanden ved 49 kroner, og ligger nær gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Imidlertid er det motstand rundt 51 kroner, og aksjen er svakt negativ på innsidehandler etter at innsidesalg på nærmere 250.000 kroner i sommer på tilnærmet samme kurs som nå. Vurdering: Svak kjøpskandidat, sier analytikeren.- SpareBank 1 SR-Bank ASA ligger nær gulvet i en stigende trendkanal og videre oppgang innenfor denne indikeres. Godt samsvar mellom volumtopper og kurstopper og mellom volumbunner og kursbunner styrker trendbildet. Aksjen nærmer seg imidlertid motstanden rundt 53,30 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. I tillegg er aksjen negativ på innsidehandler etter flere innsidesalg medio august. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Tyvand.