Bjerke vil tjene inn på innskudd

DNB-sjef Rune Bjerke kunne torsdag legge frem et 3. kvartalsresultat som var én milliard bedre enn ventet, men mener selv de må ta nye grep for å sikre seg medvind.

Rune Bjerke - Foto: Scanpix

Neste skritt for DNB vil trolig bli å øke inntjeningen på kundenes sparepenger, skriver dn.- Innskuddsområdet har størst potensial for marginforbedringer, sier Rune Bjerke til avisen.- Vi har det siste året opplevd veldig stor spareaktivitet, og stor tilgang på innskudd - samtidig som det ikke er like stor konkurranse om innskuddene nå. Vi vil ikke sende ut brev til alle kundene våre og si at nå skal innskuddsbetingelsene bli dårligere, men vi vil justere ulike satser i ulike segmenter over tid, sier banksjefen.DNB-aksjen gikk hele 5,9 prosent til 104,10 kroner etter kvartalsfremleggelsen torsdag.