Børsen skyter fart fredag - nok en rekordnotering

Oslo Børs fortsetter oppover fredag, mens debutanten REC Solar stiger kraftig

Oslo Børs - Foto: Scanpix

Oppturene på Oslo Børs vil ingen ende ta denne uken, og hovedindeksen er fredag formiddag på nytt i all time high.Oppgangen er ved lunsjtider på 0,5 prosent til 535,71 poeng.Så langt i år har børsen steget over 20,5 prosent, og det er foreløpig omsatt for omlag 1,2 milliarder kroner i dag.Oljeprisen noe ned Oljeprisen fortsetter noe ned fredag formiddag.Brent desember-olje handles fredag ved lunsjtider for 106,74 dollar fatet, ned 0,23 prosent i dagens handel.Investorene ser lysere på etterspørselen i både Kina og USA. Førstnevnte kunne i oktober melde om den raskeste veksten i industriproduksjonen på syv måneder, mens sistnevnte er på vei inn i vintersesongen.Samtidig faller bekymringene for tilbudsforstyrrelser i Midtøsten, noe som legger press på oljeprisen.På Oslo Børs er Statoil opp 0,57 prosent til 140,70 kroner.PGS har snudd til pluss PGS ble i morges straffet med et kursfall på 3,5 prosent til 71,35 kroner etter å ha levert en skuffende rapport for 3. kvartal.Siden den gang har det imidlertid kommet nyheter om at selskapet tror 2014 blir bedre for bransjen enn 2013, tross guiding-kutt.- Vi er ganske trygge på at vi vil se et bedre år når du ser på absolutt "earnings", sa administrerende direktør Jon Erik Reinhardsen på kvartalspresentasjonen fredag, ifølge Reuters.PGS-aksjen er nå opp 0,61 prosent til 74,35 kronerReinhardsen er dagens gjest i HegnarTVfra klokken 13:30. CEO Espen Grønstad i Investtech.com presenterer tekniske analyser og vi oppsummerer denne ukens høydepunkter fra oppdrettsnæringen.Flatt for Kongsberg Kongsberg Automotive trakk i morges ned 1,6 prosent til 4,30 kroner etter at DNB har kvittet seg med det meste av sine aksjer.Siden da har aksjen imidlertid vært oppe på plussiden, mens den ved lunsjtider ligger flatt på 4,37 kroner.Opera faller Opera faller på sin side 0,67 prosent til 74 kroner etter å ha lagt frem kvartalstall som innfridde på drift, men skuffet på bunn.En av årets heteste børsraketter melder også fredag at den strategiske samarbeidsavtalen selskapet opplyste om under andrekvartalspresentasjon var med Samsung. Opera skal jobbe sammen med elektronikkgiganten for å utvikle deres smarttelefoner.Kværner stiger på tallPå den positive siden finner vi Kværner, som stiger 0,96 prosent til 9,49 kroner på sine kvartalstall.Vi merker oss naturligvis også dagens to børsdebutanter REC Solar har så langt i dag steget 8,75 prosent til 65,25 kroner (startkurs 60 kroner), mens Western Bulk så langt er ned 1,25 prosent til 11,85 kroner fra startkursen på 12 kroner."Gamle" REC, altså REC Silicon, stiger solide 3,07 prosent til 3,02 kroner.Les også: Dette er nye RECFølg HegnarOnline på Facebook her!