BP banker forventingene og øker utbytte

Oljegiganten BP slår analytikernes forventinger for 3. kvartal. Nå lover selskapet større utbytte

BP - Foto: AP

Oljegiganten BP fikk et resultat på 3,7 milliarder dollar i 3. kvartal, opp fra 2,7 milliarder dollar i 2. kvartal.Det var langt bedre enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge reuters var det ventet at BP ville levere et 3. kvartalsresultat på 3,17 milliarder dollar.Operasjonell kontantstrøm i kvartalet ble 6,3 milliarder dollar.BP sier i en pressemelding at i samsvar med deres forpliktelse til å opprettholde en progressiv og bærekraftig utbyttepolitikk, vil de øke det kvartalsvise utbytte med 5,6 prosent til 9,5 cent pr aksje.Utbetaling vil skje i desember, opplyser BP.Selskapets styre vil fremover vurdere graden av utbytte ved 1. og 3. kvartal hvert år.BP produserte totalt 3.170.000 fat oljeekvivalenter pr dag i 3. kvartal, dette inkluderer Russland.Selskapet viser til fortsatt vekst fra nye, store prosjekter som hoveddriveren bak at oljeproduksjonen, med unntak av Russland, steg 3,4 prosent fra 3. kvartal 2012 til 3. kvartal 2013.