Brannen har kostet Tesla milliarder

Brannen i en Tesla Model S har kuttet kraftig i børsverdien på Tesla. (Oppdatert 23:01)

Tesla bilbrann. Faksimile fra youtube
Børs

Siste: Tesla falt 4,2 prosent på Nasdaq torsdag. Dermed er 14 milliarder av børsverdien svidd av siden bilbrannen startet.Tesla falt over 12 dollar, tilsvarende 6,2 prosent på Nasdaq onsdag, etter at videoen av en bilbrann i en Tesla spredde seg som ild i tørt gress på youtube onsdag.Aksjen fortsetter ned over 2 prosent i dagens førhandel og aksjen er nå ned 15,9 dollar siden brannen. Det betyr at 11 milliarder kroner er blitt barbert bort fra børsverdien på elbilselskapet siden elbilen tok fyr onsdag, etter det selskapet hevder skyldes at bilen traff en større metallgjenstand i veien.Aksjen nådde all-time high mandag , på 193,37 dollar, før den korrigerte ned til 193 dollar tirsdag.Mandag var selskapet verdsatt til 137 milliarder kroner på Nasdaq i New York.Kursfallet og brannen til tross, Tesla har steget over 500 prosent det siste året og over 420 prosent siden nyttår.Se innslaget med bilbrannen her

Nyheter
Børs