Bred børsoppgang i Asia

Med unntak av Kina er det bare grønne tall å spore på børsene i Asia mandag morgen.

Asia-børs - Foto: Scanpix

De asiatiske markedene med unntak av Kina stiger mandag morgen, etter fredagens forbrukertillitstall fra USA .Den endelige amerikanske forbrukertillitsindeksen fra University of Michigan endte på 73,2 i oktober, mot en ventet indeks på 75,0.At forbrukertilliten kom inn lavere enn ventet gir økte forventninger om at Federal Reserve vil utsette et eventuelt kutt i de økonomiske tiltakene.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er mandag morgen opp 0,7 prosent, med vekst i alle de ti representerte industrisektorene.I Australia stiger S&P/ASX 200 til sitt høyeste nivå siden juni 2008, med en vekst på 1,07 prosent.Nikkei 225 i Tokyo stiger på sin side 1,87 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,58 prosent.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,48 prosent, Singapores Straits Times er opp 0,27 prosent, og Kospi i Sør-Korea stiger 0,54 prosent.I Taiwan er Taiex opp 0,6 prosent, mens CSI 300 og Shanghai Composites i Kina faller henholdsvis 0,41 prosent og 0,22 prosent.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen