- Det er ingen stor bombe

Flyinvestoren Espen Hennig Olsen forsøkte inntil nylig å selge 48 prosent av FlyNonstop for 29 millioner kroner. Det priset selskapet til 60 millioner, men i går var eventyret over.

Espen Hennig-Olsen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen

I går, tirsdag 29. oktober, kom meldingen om at FlyNonstop AS har sendt en begjæring om oppbud. Alle flyvningene fra og med tirsdag 29. oktober klokken 06.00 har blitt innstilt.Flyinvestoren Espen Henning-Olsen måtte dermed ta farvel med flydrømmen for denne gang, og har trolig brent av halvparten av de 60 millionene han fikk da han solgte seg ut av familiebedriften Hennig-Olsen Is..Per G. Braathen, som eier Braathens Aviation, der Malmö Aviation og Sverigeflyg inngår, sier til DN at han synes synd på Hennig-Olsen.- Det er bare slik at når du kun har ett fly blir det for lite å fordele kostnadene på. Du kan rett og slett ikke starte med bare ett fly. Dessuten tilsier markedsgrunnlaget i Kristiansand at dette ikke kunne gå bra, mener Braathen som også eier Kristiansand Dyrepark og dermed kjenner det lokale markedet.- Så du er kanskje ikke overrasket over konkursen, spør avisen.- Nei, det er ingen stor bombe. Og han kunne godt brukt pengene sine på mye morsommere ting enn fly, sier Braathen til avisen.