Dette vil påvirke Oslo Børs

Regjeringen i USA har begynt å stenge ned offentlig sektor. Sjekk hva analysesjef Roger Berntsen i Netfonds venter seg.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner relativt flatt tirsdag.- De amerikanske politikerne kom ikke til enighet vedrørende det mye omtalte låneprogrammet. Dette innebærer en midlertidig nedstegning av statlige tjenester arbeidsplasser. Forrige gang dette skjedde var for 17 år siden.- Når det er sagt, vi venter at denne situasjonen vil løse seg innen rimelig tid. Poenget er at dette handler mer om politisk spill enn noe annet. Det slippes tre viktige rapporter fra USA i dag; PMI Index (14:58), ISM Index og Construction Spending (16:00), skriver Netfonds i morgentimene.Børsoppgang i Asia. Toneangivende asiatiske børser stiger tirsdag, men oppturen skrumpet inn da den amerikanske budsjettstriden ikke løste seg før fristen utløp klokken 06:00 norsk tid. Regjeringen har begynt å stanse deler av USAs offentlige virksomhet. Nikkei-indeksen i Japan stiger 0,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,1 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger også 0,1 prosent.Legg merke til at børsene i Kina og Hong Kong er stengt.Asia-kommentaren her.Oljeprisen. Akkurat nå omsettes et fat Brent-olje med november-levering for 107,71 dollar, ned 66 cent. Det er opp ca. 50 cent fra børsslutt mandag.WTI-oljen faller 32 cent til 102,01 dollar fatet.Rødt på Wall Street. Usikkerheten rundt budsjettforhandlingene og en mulig nedstengning av føderale funksjoner sendte de amerikanske børsene ned mandag.Politisk uro i Italia og svake tall fra Kina bidro til nedturen.Dow Jones endte ned 0,8 prosent til 15.129,67, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,6 prosent til 1.681,55. Nasdaq falt 0,3 prosent til 3.771,48, men Tesla var et lyspunkt og steg til all time high 193,37 dollar.Klokken 06.00 var det klart at budsjettstriden ikke ble løst før fristen. Regjeringen har begynt å stanse deler av USAs offentlige virksomhet.USAs nye budsjettår begynner 1. oktober. Uten et vedtatt budsjett blir verken lønninger eller regninger betalt. Anslag viser at en stopp kan kappe 1,4 prosentpoeng av BNP-veksten i 4. kvartal.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Fall også på Oslo Børs. Situasjonen i USA senket også vårt hjemlige aksjemarked mandag. Hovedindeksen endte ned 1,3 prosent til 501,76.ABG Sundal Collier kuttet estimater og anbefalinger i seismikk. PGS falt 3,1 prosent til 74,30 kroner, TGS 4,7 prosent til 177 kroner.Børsraketten Thin Film fortsatte oppturen etter kjøpssignalet fra Invesco, og steg nye 5,8 prosent til 5,45 kroner. På én måned er aksjen opp 108 prosent, mens avkastningen siden nyttår er på 182 prosent.Les hele børskommentaren.Dette skjer i dagJapan: Tankan-rapporten, 3.kvKina, PMI-industri, septemberNorge: PMI, september 09:00Spania: PMI-industri, september 09:00Frankrike: Endelig PMI-industri, september 09:48Tyskland: Endelig PMI-industri, september 09:53Tyskland: Arbeidsledighet, september 09:55ØMU: Endelig PMI-industri, september 09:58Storbritannia: PMI, september 10:28ØMU: Arbeidsledighet, august 11:00USA: ISM-industri, september 16:00USA: Byggeinvesteringer, august 16:00USA: API, ukentlige oljelagertall 22:30Kilder: TDN Finans

Nyheter
Børs