Dette vil påvirke Oslo Børs

Wall Street steg torsdag, mens asiatiske børser faller fredag på ferske kvartalstall.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen

Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner relativt flatt i dag.- Oslo Børs gjorde det best av de europeiske børsene i går. Gode Q3 tall fra Norwegian, DNB og RCL var hovedårsaken til dette. I dag er det for øvrig duket for nye kvartalstall, blant annet fra PGS, Opera og Kværner. Dette kan prege åpningshandelen på børsen noe, dog ikke like mye som i går, heter det i en fersk oppdatering fra banken.De peker på at det slippes tre viktige rapporter fra USA i dag; Durable Goods (14:30), Consumer Sentiment (15:55) og Wholesale Trade (16:00).Nedgang i Asia. Asiatiske børser faller fredag. Det er særlig kvartalssesongen som skuffer. Posco, Sør-Koreas største stålprodusent, trekker ned 1-2 prosent i Seoul etter å ha kuttet i topplinjeguidingen for inneværende år.LG Electronics straffes med et kursfall på 3-4 prosent etter at tallene for 3. kvartal kom inn svakere enn ventet. Mens Canon faller 1-2 prosent i Tokyo etter å ha tatt resultatguidingen.I Tokyo trekker Nikkei ned hele 2,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 1,9 prosent. I Hong Kong faller Hang Seng 0,5 prosent. På Shanghai-børsen går large cap-indeksen CSI 300 tilbake 0,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned én prosent. Taiwan- og Seoul-børsen faller begge 0,9 prosent, mens Straits Times i Singapore nøyer seg med en nedgang på 0,2 prosent.Oljeprisen. Et fat Brent-olje med desember-levering omsettes nå for 107,34 dollar, opp 0,33 prosent. Det er nøyaktig den samme oljeprisen som ved børsslutt torsdag.Wall Street steg torsdag. Dow Jones endte opp 0,62 prosent til 15.509,21, mens den teknologitunge Nasdaq avsluttet børsdagen opp 0,56 prosent til 3.928,95.S&P 500 steg 0,33 prosent til 1.752,07.Videre oppgang i Oslo. Oslo Børs la bak seg en ny jubeldag torsdag. Hovedindeksen endte opp 1,0 prosent til 532,92, som er ny all time high for tredje gang på fire dager.Det ble omsatt verdipapirer for 3,6 milliarder kroner. Så langt i år er børsen opp 20,0 prosent, mens månedsavkastningen er på 4,7 prosent.Statoil endte opp 1,0 prosent til 139,90 kroner. DNB-aksjen gikk hele 5,9 prosent til 104,10 kroner etter å ha lagt frem ferske kvartalstall. Mens Norske Skog stupte 11,9 prosent til 3,70 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:Resultater, Oslo BørsPSI Group ASAEltek ASAKværner ASAPolaris Media ASASkiens Aktiemølle ASAHøland og Setskog SparebankOpera Software ASASiem Shipping Inc.Petroleum Geo-Services ASASerodus ASAResultater, utenlands BASFFinnairNational Oilwell VarcoNCCProcter & GambleSamsung ElectronicsVolvoPå Wall Street skal 33 selskaper legge frem tall. Oversikten her .Makro, Norge (SSB)Nyetablerte foretaks overlevelse og vekst, 2006-2011Innvandringsregulering - StatRes, 2012Videre merker vi oss at Statens pensjonsfond utland (oljefondet på folkemunne) legger frem rapport for 3. kvartal. Alt legges frem klokken 10:00.Makro, utenlandsJapan, KPI, septemberSverige (09:30), Industri- og forbrkertillit, oktoberSverige (09:30): Husholdningers kredittvekst, septemberStorbritannia (10:30): BNP foreløpig, 3. kvartalUSA (14:30): Varige goder, septemberUSA (15:55): Michigan tillit endelig, oktoberKilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Finans