- En god dag for Photocure

Photocure svever skyhøyt på Oslo Børs onsdag.

Kjetil Hestdal, photocure-sjef - Foto - Finansavisen

Onsdag ble det klart av Photocure har inngått en avtale med Galderma, som gjør at selskapet kan utforske partnerskap for utvikling og kommersialisering av legemiddelet Visonac.Les også: Aksje til værs på melding - Galderma-avtalen gir Photocure handlingsrom til å inngå en god partneravtale for utvikling og kommersialisering av Visonac, vårt produkt for behandling av moderat til alvorlig acne, sier administrerende direktør i Photocure Kjetil Hestdal til hegnar.no.- Utgangpunktet var en avtale fra 2009 mellom Galderma og Photocure som gir Galderma visse rettigheter til Visonac. Visonac har allerede vist positive resultater i fase 2b-studien og vi er nå klare for å starte fase 3. Avtalen vi har offentliggjort i dag gjør at Photocure står fritt i våre partnerdiskusjoner, forklarer Hestdal.Photocure har hatt foreløpige samtaler med mulige partnere for Visonac.- Den nye avtale med Galderma setter oss i en helt annen forhandlingsposisjon. Vi vil nå intensivere dette arbeidet, hvor målsettingen er å synliggjøre det kommersielle potensialet til Visonac, avslutter Hestdal til hegnar.no.Photocure stiger i skrivende stund 6,69 prosent på Oslo Børs, til 36,70 kroner.