- Euroen er for dyr, for sterk og for tysk

Frankrikes industriminister Arnaud Montebourg mener den europeiske sentralbanken må nedjustere euroen.

Foto; Reuters
Børs

Industriministeren i Frankrike, Arnaud Montebourg, vil at den europeiske sentralbanken skal justere euroen slik at europeiske selskaper som i dag sliter, blir mer konkurransedyktige, skriver cnbc.Montebourg sier i et intervju med den franske dagsavisen Le Parisien at sentralbanken bør justere kursen i Frankrikes favør.- Euroen er for dyr, for sterk og litt for tysk, sier Montebourg. Han mener den heller burde være;- Litt mer italiensk, fransk og i det hele tatt - europeisk.Han viser til at en 10 prosent nedgang i euro/dollar kursen vil øke Frankrikes nasjonalformue med 1,2 prosent, gi 120.000 flere arbeidsplasser og redusere underskuddet med 12 milliarder euro.- Hvis euroen falt med 20 prosent, ville det gi 300.000 flere arbeidsplasser og redusere landets underskudd med en tredjedel, la Montebourg til.For øyeblikket handles én euro for 1,36 dollar, opplyser cnbc. Fredag var den oppe i 1,37 dollar, som er det høyeste nivået siden februar i år.Den franske industriministeren mener en sterk euro gjør det vanskeligere for europeiske selskaper å eksportere sine produkter.Arnaud Montebourg understreket i intervjuet at Europa er den eneste regionen i verden som fem år etter finanskrisen ikke har returnert til vekst.

Nyheter
Børs