Gjelsten: - Føler meg som en møring

Bjørn Rune Gjelsten roser sitt gamle hjemfylke for evnen til å omstille seg og se muligheter.

Investor Bjørn Rune Gjelsten Foto: Lise Åserud / NtB scanpix

Bjørn Rune Gjelsten sier til DN at han er stolt over næringsaktiviteten i hans gamle hjemfylke Møre og Romsdal.- Regionen er preget av høy omstillingsevne, og vil alltid se muligheter i markedet, ikke problemer. Mange skipsverft har tilpasset seg oljeindustrien og offshorenæringens behov, og industrien har vært generelt flink innen design, teknologi og industritenkning. En lignende omstillingsevne har de på Stord. Der hard e gått fra sildolje, via skipsbygging og nå til offshorenæringen, sier Gjelsten til avisen.Han ramser raskt opp et knippe Møre og Romsdals-bedrifter han mener er helt i verdenstoppen innen sine kategorier. Deriblant møbelprodusenten Ekornes, Sperre kompressor, propellsystemprodusenten Brunvoll, Brattvaag Hydraulikk, Tennfjord styremaskiner m.fl.Gjelsten som er vokst opp i Tomrefjord i Romsdal, sier til avisen at han helst vil bli kalt en møring.- Jeg sier jeg kommer fra Romsdal, men er møring, sier han til avisen.