Gjensidige solgte kjempepost i Storebrand

Gjensidige har funnet kjøpere til 19 millioner Storebrand-aksjer. Sjekk hvor mye de får.

Helge Leiro Baastad. Foto: Scanpix
Børs

I går ble det kjent at Gjensidige Forsikring ville selge inntil 19.000.000 aksjer i Storebrand.I en børsmelding fredag skriver Gjensidige at selskapet har solgt eller sagt seg enig om å selge disse 19.000.000 aksjene, noe som representerer omtrent 4,22 prosent av aksjene i selskapet.Aksjene ble solgt til en pris på 34,75 kroner per aksje. Det vil si at Gjensidige får 660 millioner kroner for aksjene. Regnskapsmessig gevinst fra transaksjonen er ventet til ca. 40 millioner kroner.Etter salget vil Gjensidige eie 90.458.254 aksjer i Storebrand, omtrent 20,11 prosent av aksjene i selskapet.DNB Markets og SEB fungerte som tilretteleggere i transaksjonen.Gjensidige vil omdefinere investeringen i Storebrand fra en strategisk til en finansiell investering.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs