God børsdag i Europa

Tirsdag er det kun grønne tall å spore på de viktigste børsene i Europa.

AP Photo

Pilene pekte oppover i Europa i dag. FTSE 100 i London steg 0,75 prosent, tyske DAX endte opp 0,45 prosent og CAC 40 i Frankrike endte med en oppgang på 0,62 prosent.Makrotall fra USA S&P/Case-Shiller-indeksen, som er satt sammen av boligprisene i 20 storbyområder i USA, steg 12,82 prosent på årsbasis i august.Dette var bedre enn konsensus, som ifølge vår makrokalender tilsa en oppgang på 12,5 prosent.Fra juli til august steg boligprisene i de 20 storbyene med 0,93 prosent, mot forventede 0,65 prosent. Alle de 20 byene opplevde vekst i august, men flesteparten sakket likevel av i forhold til veksten i juli.Les hele rapporten herDetaljhandelen Tirsdagens tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser at detaljhandelen i USA var ned 0,1 prosent på månedsbasis i september. Uten bilsalget var detaljhandelen opp 0,4 prosent.Produsentpriser Produsentprisene i USA var ned 0,1 prosent i september sammenlignet med måneden før.Analytikerne ventet en oppgang på 0,2 prosent, ifølge Bloomberg News.PPI, eksklusive mat og energi, var opp 0,1 prosent på månedsbasis, mens det var ventet en oppgang på 0,2 prosent.