Handlingsregelen er ikke et godt kvalitetsmål

Handelsbankens makroøkonom Marius Hov advarte mot å benytte handlingsregelen som mål på ansvarlig finanspolitikk.

Makroøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets. Foto: Are Haram / Finansavisen Are Haram

- Dersom vi skulle bruke alle de ekstra 50 milliardene det er rom for i handlingsregelen, er det bare å gi samtlige offentlig ansatte et lønnstillegg på 10 prosent. Men det er ikke en ansvarlig finanspolitikk, sa makroøkonom Marius Hov i Handelsbanken. Tirsdag var han gjest i Økonominyhetene på HegnarTV.Han mente at det burde skilles mer mellom løpende utgifter og investeringer i eksempelvis infrastruktur som kunne gi fremtidig avkastning.Handelsbanken var nylig ute med en rapport der de skisserte svakere vekst i oljeinvesteringene de kommende årene. Dette vil også ha betydninger for den oljesmurte norske økonomien.- Vi venter svakere vekst, fortsatt svak kronekurs rundt disse nivåene og første renteøkning fra Norges Bank i desember 2014, sa Hov.Trygve Hegnar oppsummerte handelsdagen på Oslo Børs, og det var tekniske analyser av DNB og Gjensidige. Chartene til dagens sending finner du på HegnarOnlineTV sine Facebook-sider .