Hvilke oppdrettsaksjer skal du satse på?

Det koker i havet og lakseprisene fosser frem mot nye høyder. Sjømat er den tredje største sektoren på Oslo Børs.

Foto: Scanpix

Så hvilke aksjer skal man da satse på om man tror den eventyrlige inntjeningen vil fortsette for oppdrettsselskapene?HegnarTV hadde besøk av CEO Espen Grønstad i Investtech.com. Han gikk gjennom det tekniske bildet for de sju mest omsatte oppdrettsaksjene på Oslo Børs (Tekniske analyser av Marine Harvest, Salmar, Bakkafrost, Austevoll Seafood, Lerøy Seafood, Cermaq og Grieg Seafood begynner ca. 33 minutter uti sendingen).- Det er ikke alt vi har kjøpsanbefaling på, men det er tre lakseaksjer blant våre ti toppkandidater på Oslo Børs, sa Grønstad.Grønstad kunne fortelle at med unntak av Grieg Seafood, lå alle de andre lakseaksjene i en stigende trend, og Cermaq viste en mer sidelengs utvikling.- Seafood-Indeksen på Oslo Børs ligger i en stigende trend og har nettopp brutt ut av en rektangelformasjon. Den ligger høyt på RSI, men aksjer eller indekser som ligger i en stigende trend vil automatisk ha en høy RSI, og jeg legger derfor mindre vekt på det, sa Grønstad.- Marine Harvest ligger opp mot taket i en stigende trend. Får vi et brudd opp gjennom taket her signaliserer det en sterkere stigningstakt. Volumbalansen er positiv, og Fredriksen er stor og har kjøpt mye så aksjen scorer også høyt på innsidehandlene, sa Grønstad og la til at Investtech har aksjer i selskapet.- Austevoll er dagens autocase. Dette er også en aksje vi har tatt inn i vår tradingportefølje etter at den brøt opp av en liten omvendt hode-skuldre-formasjon. Aksjen har motstand på 38,50 kroner, og støttenivået på 36 kroner er viktig. Volumbalansen er positiv, mens innsiderne er nøytrale, sa Grønstad.Han trakk også frem Lerøy og Bakkafrost som kjøpskandidater.- Lerøy ligger i en stigende trend. Jeg synes den er veldig interessant, for investorene har lenge vært usikre og aksjekursen har lagt i en konsolideringsformasjon som den nå har brutt opp fra (red anm: ved 172 kr). Dette signaliserer videre oppgang, sa Investtech-sjefen.Større chart til samtlige av aksjene Grønnstad gikk gjennom i Økonominyhetene fredag finner du på HegnarOnlineTV sine Facebook-sider.