- Investorenes forventninger er for høye

Investeringsdirektør Robert Næss etterlyser mer realistiske estimater for Oslo Børs.

Robert Næss - Foto: Finansavisen

Torsdag formiddag står hovedindeksen på Oslo Børs i 530,33 poeng, ned 1,07 prosent. Det betyr at hovedindeksen har klatret hele 19,42 prosent hittil i år.De siste dagene har rekordnoteringer preget nyhetsbildet.Spørsmålet nå er hvor lenge festen vil vare.Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management sier til dn.no at forventningene er for høye.- Forventningen er igjen for høye for neste år. Summerer vi analytikernes estimater kommer vi frem til 25 prosent vekst i 2014 for fondsindeksen. Det er for høyt, slår Næss fast.- Med våre mer realistiske estimater handles Oslo Børs med en P/E på 13,7 for neste år. Det er langt dyrere enn en P/E på 11,7 som ligger i markedet, avslutter Næss.