Kongsberg får kontrakter i Asia

Kongsberg har blitt valgt som leverandør på til sammen 11 avanserte offshoreenheter.

Walter Qvam. Kilian Munch

Kongsberg har blitt valgt som leverandør på til sammen 11 avanserte offshoreenheter, samt fire LNG-fartøy som skal bygges på Samsung Heavy Industries (SHI) og Hyundai Heavy Industries (HHI) i Korea, samt Cosco Shipyard i Kina.Kontraktene er på totalt over 400 millioner kroner.- Kongsberg Maritime har gjennom årene opparbeidet seg betydelig kunnskap og erfaring både innen handelsflåte- og offshoresegmentet i Korea og Kina. De siste årene har vi vunnet en rekke offshore-prosjekter i tett samarbeidet med disse betydningsfulle verftene. Kontaktene vi nå har inngått gjenspeiler vår sterke posisjon i markedet for avanserte offshore fartøyer. Vi verdsetter tillitten verftene og kundene viser ved å velge oss som samarbeidspartner i disse prestisjefulle prosjektene, sier Geir Håøy, administrerende direktør i Kongsberg Maritime.