"Massivt overpriset aksje" beste S&P 500-aksje

Investorene på Wall Street brydde seg ikke nevneverdig om bråstoppen for offentlig sektor i USA.

New York Stock Exchange. Foto: Erlend Stokke
Børs

De amerikanske investorene lot seg ikke skremme av at Kongressen ikke klarte å vedta et midlertidig budsjett før fristen utløp ved midnatt natt til tirsdag lokal tid.Dow Jones steg 0,4 prosent til 15.191,70, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,8 prosent til 1.695,00.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en oppgang på 1,2 prosent til 3.817,98. Apple, den mest omsatte aksjen på Nasdaq, steg 2,4 prosent til 487,96 dollar.800.000 blir permittert Det hvite hus ga tirsdag ordre om å stenge store deler av USAs statsapparat. Om lag 800.000 offentlige ansatte blir trolig permittert.I et eget TV-sendt budskap til USAs militære sa president Barack Obama at landets soldater vil bli på post som vanlig. Men sivile ansatte i forsvarsdepartementet kan bli rammet av permitteringer.Umiddelbart betyr det ikke så mye at USAs politikere ikke er enige om statsbudsjettet. Men om et par uker vil problemene begynne å melde seg, ifølge økonomer."Massivt overpriset aksje" ble vinner Netflix Inc. var den beste S&P 500-aksjen med pluss 5 prosent.- Aksjen er massivt overpriset i forhold veksttakten, de kraftig økende innholdskostnadene og den økende konkurransen, sa forvalter Erling Thune i DNB Asset Management til Finansavisen tirsdag.

Nyheter
Børs