Milliardærer vil børsnotere egen bank

Svein Støle, John Fredriksen og parkeringsmilliardær Snorre Bentsen vurderer nå å børsnotere Pareto Bank.

John Fredriksen. Foto: Scanpix

Ved inngangen til 2008 åpnet Svein Støle dørene til nisjeaktøren Pareto Bank.Med god lønnsomhet og profilerte eiere som John Fredriksen i ryggen banes veien for neste etappe.- En børsnotering er et naturlig tema i vårt styre, og vi har startet dialogen med våre største eiere. Temaet har alltid vært der, men det er mer relevant og riktig nå, sier banksjef Tiril Haug Villum til Finansavisen.Banken eies med 15 prosent av Pareto. Bak meglerhuset følger John Fredriksen med nærmere 10 prosent av aksjene.Deretter kommer parkeringsmilliardær Snorre Bentsen og Rasmussengruppen i Kristiansand med henholdsvis 7,8 og 6,5 prosent.Andre storeiere er Petter Neslein, Endre Røsjø, Erik Sture Larre og Erik G. Braathen med andeler på mellom 3 og 5 prosent.Ifølge Finansvisen var siste omsatte kurs på 836 kroner, hvilket priser banken til 710 millioner kroner.