Noreco stuper på emisjonsfrykt - Agasti til topps

USA-frykten sprer seg på børsene verden over. På en Oslo Børs i høstferie-modus stuper oljeaksje på emisjonsfrykt, mens en av Jan Petter Sisseners favoritter troner øverst på vinnerlisten.

Jan Petter Sissener. Foto: NTB Scanpix.
Børs

Utslagene holder seg små på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen står i 503,03, etter en nedgang på knapt 0,1 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 953 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed steget 13,3 prosent hittil i år, mens den er opp 11,2 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i USA i går og det samme i Asia tidligere i dag - med unntak av Japan.USAs gjeldstak bekymrer På de toneangivende Europa-børsene peker pilene nedover. Tyske DAX faller 0,5 prosent, franske CAC 40 0,7 prosent. Amsterdam-børsen er ned 0,5 prosent.Futureshandelen peker mot nedgang fra start i USA senere i dag. Dow Jones- Nasdaq- og S&P 500-futures faller 0,4-0,6 prosent.Investorer generelt mener at en nedstengning av offentlig sektor i USA vil være midlertidig.Nervøsiteten som preger markedene i dag skyldes bekymringer for effekten en stengt offentlig sektor vil ha for samtalene om å heve det amerikanske gjeldstaket senere denne måneden. Deadline er 17. oktober.Mens nedstengningen av USAs offentlige sektor må dra ut i tid for å ha en betydelig effekt på økonomien, vil trusselen om et mislighold av amerikansk statsgjeld ifølge Reuters ha store og uforutsigbare konsekvenser.- Vi frykter at disse diskusjonene trekker ut, og volatiliteten i markedet vil øke, sier senior aksjestrateg Patrick Moonen hos ING Investment Management til nyhetsbyrået.Oljeprisen litt ned Oljeprisen faller noe tilbake, på tegn til at tilbudssiden tar seg opp.Brent-olje med november-levering handles for 107,85 dollar, ned ni cent i dagens handel. WTI-oljen trekker ned 29 cent til 101,75 dollar fatet.Til sammenligning gikk Brent-kontrakten for 107,95 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag at USAs råoljelagre steg 4,6 millioner fat siste uke. Tallene fra USAs energimyndigheter (DOE) ventes å vise den samme trenden.- Tilbudet er ikke lenger en bekymring. Det er plenty av olje i markedet, og risikoen er på nedsiden. Vi venter at prisene faller ytterligere. sier senior olje- og råvareanalytiker Carsten Fritsch hos Commerzbank i Frankfurt til Reuters.På Oslo Børs er Statoil ned 0,7 prosent til 134,10 kroner.Norwegian, SAS letter Utslagene er små også blant de mest omsatte aksjene.Norwegian markerer seg med en oppgang på 2,2 prosent til 225,40 kroner.DNB Markets gjentar i dag sin kjøpsanbefaling med kursmål 350 kroner, men anbefaler forsiktighet på helt kort sikt og inntil trafikktallene for september er annonsert. Konkurrenten SAS stiger for øvrig 4,2 prosent til 22,20 kroner. Aksjen har lettet hele 231 prosent på børsen så langt i år.Ifølge DN sitter SAS igjen med 250 millioner kroner etter nedsalget i Widerøe.Storebrand klatrer 2,8 prosent til 34,52 kroner, mens Det norske legger på seg 2,0 prosent til 84,95 kroner etter oljefunn i den første letebrønnen i utvinningstillatelse 492, der Det norske har 40 prosent.Stuper på emisjonsfryktNoreco har 20 prosent eierandel i samme funn, men straffes med et kursfall på hele 17,1 prosent til 2,10 kroner. Aksjen var helt oppe i 2,79 kroner i tidlig handel onsdag.Noreco og partnerne på Nini, Nini Øst og Cecilie er enige om å stille sikkerhet for fjerningskostnader innen 1. januar 2014. Analytikerne frykter nå en emisjon. - Den svake produksjonsoppdateringen og den uventede garantien på rundt 500 millioner danske kroner bidrar til at de positive Gohta-nyhetene er ubetydelige, skriver Swedbank First-analytiker Teodor Sveen Nilsen ifølge TDN Finans i en analyserapport.- Vi utelukker ikke at en emisjon er nødvendig, og vår nøytralanbefaling er nå til vurdering, skriver Nilsen.Carnegie-analytiker Martin Vold ser også et mulig emisjonsbehov.Sissener-favoritt til topps Ingen tungvektere markerer seg særlig negativt. Aker Solutions er blant de største taperne med et fall på 1,5 prosent til 82,90 kroner.Aksjen nærmest nevnte Noreco på taperlisten er Medi-Stim, som faller 6,1 prosent til 21,50 kroner. Scana Industrier trekker ned 5,9 prosent til 2,22 kroner.I andre enden finner vi Agasti, som er dagens relative vinner hittil med en oppgang på 9,2 prosent til 1,55 kroner. Aksjen er blant forvalter Jan Petter Sisseners favoritter for tiden, ifølge et intervju med Finansavisen. Northland Resources kommer nærmest på pluss 7,0 prosent til 4,12 kroner, mens EOC er opp 6,6 prosent til 5,65 kroner.Sistnevnte kan ifølge investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning bli gjenstand for et oppkjøp.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs